• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.Ilić

11.01.2023

11:12

GRADSKA DECA, A SEOSKO VASPITANJE! Četvorica braće iz Užica svake jeseni rade nešto za PONOS!

RINA

Vesti

GRADSKA DECA, A SEOSKO VASPITANJE! Četvorica braće iz Užica svake jeseni rade nešto za PONOS!

Podeli vest

Po najavi meterorologa prava zima uskoro stiže u Srbiju, a najteže pada starim i nemoćnim u planinskim selima. A da bi svom dedi i babi olakšali zimu, četvorica mladih Užičana već godinama pripremaju ogrev koji im je neophodan u hladnim zimskim danima

Četvorica braće Buljugić iz Užica pokazali su prave porodične vrednosti na način na koji se vole i poštuju stariji. Njih četvorica žive u gradu, ali već godinama unazad snadbevaju ogrevom za zimu babu i dedu u selu, tako što im slože i iscepaju drva. 

Iz Užica put sela Volujac vrlo često se upućuju Bogdan, Uroš, Ignjatije i Danilo, maloletni dečaci puni života i volje za radom, da pomognu babi i dedi u poljskim radovima na imanju. Bez ikakvih problema i to sa zadovoljstvom dan u gradu zamene cepanjem drva u selu. Iako to njima ne prestavlja veliki posao, njihovim starim puno znači.

Foto: B.I.

Braća Buljugić

- Iako ne žive sa nama u kući uvek su tu uz nas u svako doba da priteknu u pomoć. Mi smo već stari i da nam nije njih bilo bi nam teško.Iako žive u gradu ipak su vaspitani na seoski način što dokazuje njihovo ponašanje - kažu baba i deda Mirka i Vidosav Ćosić.

Cepanje drva nije jedini razlog da oni dođu u selo, već prilikom svih radova na imanju oni su dedi desna ruka. Najviše posla u selu je tokom leta i jeseni kada sazre livade, njive stasaju za kopanje, a šljive za kupljenje. Babi i dedi su oni glavna motivacija i oslonac u poljoprivrednim radovima.

Foto: B.I.

Drva za zimu

- Uvek kada smo slobodni rado dođemo u selo i ne libimo se nikakvog posla. Jesenas smo kao i do sada okupili društvo i našim starim iscepali i složili drva zimu. Oni uvek imaju puno posla i naša pomoć im baš znači, a nama je najdraže kada možemo da im pomognemo - ističu dečaci.

Njih četvorica braće su primer života u gradu, a seoskog načina vaspitanja. Njihovi roditelji su ponosni na njih, a baba i deda zadovoljni i zahvalni unucima. Kad se okupe u dvorištu kuće u selu Volujac prava je milina gde vlada mladost, osmeh i radost kroz jedan veliki posao.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set