• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

15.06.2023

07:09

RHMZ UPOZORAVA NA OBILNE PADAVINE! Očekuje se i do 50 mm za 12 sati, a na udaru su OVI DELOVI SRBIJE

printscreen

Vesti

RHMZ UPOZORAVA NA OBILNE PADAVINE! Očekuje se i do 50 mm za 12 sati, a na udaru su OVI DELOVI SRBIJE

Podeli vest

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Samo na severu Banata i Bačke će se zadržati suvo vreme. Vetar slab do umeren severni, na jugu južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša od 20 na zapadu do 25 na istoku zemlje.

Foto: printscreen rhmz

U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno, povremeno s kiššm i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Više padavina u drugom delu dana. Vetar slab do umeren severni. Najniža temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Upozorenje na obilne padavine

- Danas oblačno sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni grmlјavinom. Veća količina padavina biće u drugom delu dana. U jugozapadnoj, južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde se očekuje i od 30 do 50 mm za 12 h, lokalno i više - stoji na sajtu RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

I u petak zadržava se oblačno i sveže vreme povremeno sa kišom, u istočnim, jugoistočnim i južnim predelima Srbije sa uslovima za obilnije padavine, može pasti novih 20 do 50 mm za 24 h. Danas i sutra suvo će biti samo na krajnjem severozapadu Vojvodine. Zatim promenlјivo oblačno i postepeno toplije, posebno od utorka kada će u većini mesta najviša dnevna temperatura biti i oko 30 °S. Od subote padavine u slablјenju, a od nedelјe se uglavnom očekuju na istoku i jugu zemlјe", navodi se u upozorenju RHMZ.

Hidrološko upozorenje

- Narednih dana na slivovima Kolubare, Jadra, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Majura, Belice i Crnice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka - upozorio je RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Upaljen meteo alarm

Narandžasto upozorenje na snazi je u Šumadiji, istočnoj, jugoistočnoj i zapadnoj Srbiji, kao i na području Kosova i Metohije zbog kiše, a to znači da je vreme opasno.

Foto: printscreen rhmz

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.

Žuti meteo alarm upaljen je na području Banata, Beograda, Šumadije, Pomoravlja i zapadne Srbije zbog grmljavine i kiše, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Vreme narednih dana

U petak pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Biće znatno svežije od proseka za ovo doba godine. Vetar slab do umeren severozapadni i zapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 16°C, a maksimalna od 19°C do 23°C. Uveče oblačno i vrlo sveže sa slabom povremenom kišom. Temperatura u 22h od 14°C do 17°C.

U subotu i dalje česta pojava kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz lokalno obilnije padavine. Temperatura znatno ispod proseka za ovo doba godine. Od nedelje sve više sunčanih časova i toplije uz sve manju šansu za kišu. Početkom naredne sedmice pretežno sunčano i toplo ili vrlo toplo vreme uz konačno letnje temperature, oko 30°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Suzana

pre 1 godinu

..."mestimicno SA kisom i pljuskovima Sa grmljavinom "...

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set