• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. S.

16.06.2023

13:36

BILO JE DRAMATIČNO KAO NA FILMU! Protiv prirode ne možemo KRAGUJEVAC TREĆI PUT U ISTORIJI PREŽIVEO POPLAVU (FOTO)

S. S.

Vesti

BILO JE DRAMATIČNO KAO NA FILMU! Protiv prirode ne možemo KRAGUJEVAC TREĆI PUT U ISTORIJI PREŽIVEO POPLAVU (FOTO)

Podeli vest

Ovakve količine padavina nisu prvi put pogodile Kragujevac. Imamo iskustva još iz druge polovine sedamdesetih godina i, najsvežije iz 1999. Mi smo na ovo spremni- kaže za "Informer" Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Lepenica je trenutno u svom koritu ali je stanje nestabilno zbog novih padavina. 

- Tokom današnjeg dana, posebno u popodnevnim i noćnim satima, očekuju su dodatne količine vode. Sve nadležne službe su na terenu, učinićemo sve da naši sugrađani budu bezbedni. Na mnogo toga ne možemo da utičemo ali smo u svakom smislu spremni- dodao je Dašić. 

On je noćas bio sa vatrogascima-spasiocima na terenu na svim lokacijama i u Urgentnom centru u kome se još saniraju posledice poplava.

- Ljudi su radili posao, što se kaže, kao na filmu. Molim sve sugrađane da budno prate situaciju i blagovremeno obaveštavaju o eventualnim promenama. Odeljenju za vanredne situacije Kragujevčani mogu da prijave sve ono što u trenutku deluje potencijalno opasno na telefon 034 505 800, a tu su i druge službe. Na istom broju dobiće i informacije o tome kako će se i kada procenjivali nastala šteta, koji su dalji postupci- apelovao je Dašić.

Građani strahuju od novog izlivanja, a situacija u nekim selima je još kritičnija. 
Nadležni kažu da je još  rano za procenu štete ali je jasno da će ona biti velika. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set