• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

31.07.2024

20:35

Odbojkašice neutešne: Bolja smo ekipa, presudila dva poena na kraju!

EPA

Olimpijske igre

Odbojkašice neutešne: Bolja smo ekipa, presudila dva poena na kraju!

Podeli vest

Kasno smo zaigrale kako umemo, ali bolja smo ekipa, sitnice su presudile, poručila je Maja Aleksić nakon poraza ženske odbojkaške reprezentacije Srbije od Sjedinjenih Američkih Država 3:2.

Sjajne odbojkašice bile su nadomak ogromnog preokreta nakon što su gubile sa 2:0 u setovima i delovale kao daleko slabiji rival. Usledila je neverovatna serija i borba do poslednjeg daha u petom setu, a nijanse i sreća bile su naklonjene aktuelnim šampionkama.

Uprkos porazu, blokerka Maja Aleksić ističe da je ponosna na ekipu i da misli da su izabranice Đovana Gvidetija zaslužile trijumf.

Čestitam mojim devojkama na povratku, jedan trenutak u trećem setu nam je omogućio da se vratimo i da igramo našu igru. Energija je od tog momenta bila na zavidnom nivou, izvanredna utakmica. Protivnik je Olimpijski šampion, znali smo da će biti teško i bile smo spremne za to, ali smo opuštenije igrale dva seta... Bolja smo ekipa, presudila su dva poena na kraju - rekla je igračica italijanske Novare.

Foto: AP/Photo

Boškovićeva i Aleksićeva u bloku protiv Amerikanki

Priznaje da joj poraz teško pada, ali otklanja strahove da on može uticati na našu reprezentaciju u nastavku takmičenja.

- Spasile smo tri meč lopte, naježila sam se... Uživanje je igrati sa ovim devojkama i igrati na Olimpijskim igrama, zbog toga se ovako borimo. Daćemo sve od sebe na svakoj narednoj utakmici, mislim da ovo neće mnogo uticati na nas u nastavku turnira. Uzdignute glave idemo na megdan Kineskinjama, znamo ih dobro i spremićemo se, imamo dosta vremena - objasnila je Maja.

Duel sa Kinom zakazan je 4. avgusta sa početkom od 17 časova. 

Za kraj se dotakla i prvog najvećeg uspeha za Srbiju na Olimpijskim igrama i zlata koje su osvojili strelci Damir Mikec i Zorana Arunović u miks konkurenciji vazdušnim pištoljem
- Morali smo da proslavimo, to je tradicija, svaku medalju proslavimo. Pustili su nam kolo, nismo to očekivali, radovale smo se kao da smo ih mi osvojile. Novak je bio juče, uživamo i super nam je - rekla je Aleksićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21