• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

31.07.2024

20:50

Hteli smo da pokažemo šta možemo i uspeli smo u tome! Milutinov: Sada sledi fokus na Južni Sudan!

tanjug

Olimpijske igre

Hteli smo da pokažemo šta možemo i uspeli smo u tome! Milutinov: Sada sledi fokus na Južni Sudan!

Podeli vest

Odigrali smo odličnu utakmicu danas, a tako treba da odigramo i sledeću protiv Južnog Sudana. Hteli smo da stavimo do znanja da smo došli da igramo od prvog do poslednjeg minuta i uspeli smo u tome, a sada se fokusiramo na sledećeg protivnika, poručio je srpski reprezentativac, Nikola Milutinov (29).

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Portorika rezultatom 107:66, u okviru drugog kola na Olimpijskim igrama u Parizu i tako napravila krupan korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Nakon utakmice svoje utiske podelio je srpski reprezentativac Nikola Milutinov, koji je na pomenutom susretu upisao 11 poena uz devet asistencija.

- Dobar je osećaj, dobro smo igrali danas. Znali smo da je bila velika razlika u prvoj utakmici. Na Olimpijskim igrama je bitan svaki poen razlike i mislim da smo odradili odličan posao. Uspeli smo to da anuliramo i da napravimo dodatnu zalihu za nas. Hteli smo da na ovom meču pokažemo šta možemo, da stavimo do znanja da smo došli da igramo od prvog do poslednjeg minuta. Nismo hteli da ih uvedemo u ritam. Imaju neverovatne bekove koji igraju sa svih strana i pokušali smo to nekako da anuliramo i mislim da smo uspeli u tome. Odlična je bila timska odbrana i timski napad, tako a sada trebamo da odmorimo i da se spremamo za sledeći meč - započeo je Milutinov.

Nakon ovog trijumfa, izabranici Svetislava Pešića fokusiraće se na predstojeći meč protiv Južnog Sudana, koji je zakazan za 3. avgust.

- Ovu utakmicu smo odlično odigrali i tako treba da odigramo i sledeću. Južni Sudan je još kvalitetnija ekipa nego Portoriko. Videli smo to u prvoj utakmici u pripremnog periodu, igrali su odlično na prijateljskim utakmicama. Jesu mala država i nisu toliko poznati našoj javnosti, ali svi u košarkaškom svetu znaju koliko su kvalitetni i šta oni mogu. Moramo dobro da se pripremimo za to i da uzmemo jo jednu pobedu. Oldičan su tim. Mnogo su visoki i veliki na terenu, verujem da nam neće biti lako. Igraju mnogo agresivno, na sve idu jako i ogromni su. Moramo dobro da ih pogledamo još jednom, da skautiramo i da se spremimo za tu utakmicu što bolje - dodao je srpski košarkaš.

Foto: AP/Photo

 

Iskoristio je priliku košarkaš Olimpijakosa i da pohvali srpske basketaše koji su sinoć u okviru Olimpijskog turnira savladali Sjedinjene Američke Države, ali su danas poraženi od selekcije Kine. 

- Gledamo samo košarku u našem kompleksu, jer samo košarku puštaju nažalost, nemamo priliku da gledamo druge sportove pa pokušavamo nekako sami da se snalazimo. Drago mi je da su basketaši sinoć pobedili Ameriku i čestitam im na tome, stvarno su neverovatni i od njih se ništa manje nego zlato ne očekuje. Ti momci su neverovatni šta su sve uradili i mislim da za njih ne postoji granica - dodao je Milutinov.

Za kraj, srpski košarkaš se nada da će se naš nacionalni tim iz Lila uskoro priključiti ostalim reprezentativcima u francuskoj prestonici.  

- Nadam se da ćemo se uskoro pridružiti ostalim reprezentativcima u Parizu, da možemo zajedno da se družimo i da bodrimo jedni druge - poručio je Milutinov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21