• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2018

07:17

(FOTO/VIDEO) UŽAS U CRNOJ GORI! Muškarac bacio bombu na ambasadu SAD, pa se ubio! Izvršen uviđaj, obavešteno Specijalno tužilaštvo

Balkan

(FOTO/VIDEO) UŽAS U CRNOJ GORI! Muškarac bacio bombu na ambasadu SAD, pa se ubio! Izvršen uviđaj, obavešteno Specijalno tužilaštvo

Podeli vest

Nepoznati napadač bacio je oko ponoći bombu na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga razneo bombom ispred tog diplomatskog predstavništva, javljaju podgorički mediji. O detaljima napada na ambasadu obavešteno je Specijalno državno tužilaštvo

Tanja Čolan Deretić, koja je izvršila uviđaj nakon događaja, rekla je za RTCG da su prikupljeni svi tragovi s lica mesta koji će biti poslati na veštačenje, dok je telo stradalog poslato na obdukciju.

Nakon obaveštenja da je u blizini ambasade SAD jedna osoba smrtno stradalo izašla sam na lice mesta. Istovremeno sam obaveštena da je eksplozivna naprava bačena i na zgradu ambasade SAD, pa sam zato o ovome obavijestila Specijalno državno tužilaštvo - dodala je ona.

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba - kašikara, prenosi portal CdM.

Rojters prenosi da su stanovnici čuli dve eksplozije.

Tanjug/AP


Nepoznati napadac je neposredno pre samoubistva sa raskrsnice kod Sportskog centra u krug ambasade bacio bombu. Zgrada ambasade nije oštećena.

Policija je blokirala Bulevar Revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbednost do ambasade SAD.

Crnogorska vlada je rano jutros potvrdila da je nepoznati napadač oko ponoći bacio ručnu bombu na ambasadu SAD u Podgorici, a potom se ubio aktiviranjem druge eksplozivne naprave.

Tanjug/AP

 -  Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG -   napisala je Vlada Crne Gore na Tviteru.
Mesto napada je obezbedila policija, a američka ambasada je upozorila državljane SAD da izbegavaju tu oblast zbog "aktivne bezbednosne situacije".

Ovim povodom oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada "trenutno sprovodi internu proveru da bi potvrdila bezbednost svog osoblja", prenosi AP.

Tanjug/AP


Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je, kako prenosi "Njujork tajms", rekao da su očevici videli čoveka kako nešto baca preko zida ambasade. List piše da niko u ambasadi nije povređen.

CNN prenosi da je Goldstin rekao da je bačena bomba najverovatnije eksplodirala u vaduhu, kao i da je telo napadača nađeno oko 30 metara od zida ambasade.

Tanjug/AP

On je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, kao i da zgrada nije oštećena u napadu.

Goldstin je istakao da motiv napada nije poznat, kao i da li je u pitanju bio mogući samoubilački napad.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SARA

pre 6 godina

NEKA MU JE LAKA CRNA ZEMLJA I ANDJELI DA GA CUVAJU NA DRUGOME SVETU.

SARA

pre 6 godina

SIGURNO JE IMAO RAZLOG ZASTO. SAMO BOMBU BACITI IZ MIRA TO JE NEMOGUCE. RAZLOG JE ON ZNAO KSO I VECINA U TOJ ZEMLJI.

zzz

pre 6 godina

Možda im je lik vratio ono što im je ispadalo po Srbiji i Crnoj Gori 99-te

Lala iz Banata

pre 6 godina

Shvatio svoju i drzavnu sramotu.. !! Pravom Crnogorcu je cast ispred zivota...!! Ziveti u NATO a casno ...to je nemoguca misija...! Treba dete da mu ide na Kosovo da brani Haradinaja i Tacija... Ko to moze podneti kao castan covek... Neka mu je vecna slava...!!

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija