• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

04.07.2023

12:24

Ovaj deo Srbije biće prvi na udaru grmljavinskih oluja! Moguć i grad, a evo do kad nas očekuje nestabilno vreme

printscreen

Društvo

Ovaj deo Srbije biće prvi na udaru grmljavinskih oluja! Moguć i grad, a evo do kad nas očekuje nestabilno vreme

Podeli vest

Današnji dan biće najtopliji ove sedmice, ali već pred kraj dana očekuje se veliki preokret i pogoršanje vremena.

Tokom većeg dela današnjeg dana u Srbiji će biti sunčano i toplo, uz nešto više oblaka na severu Srbije, naročito u Vojvodini. Maksimalna temperatura biće od 29 do 33°C, u Beogradu do 32°C.

Pred kraj dana atmosfera će postati vrlo nestabilna, pa će krajem dana, tokom večeri i noći širom severne, centralne i zapadne Srbije biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Biće idealnih uslova da bude i grmljavinskih oluja sa gradom i olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Na udaru jačih grmljavinskih nestabilnosti kasnije posle podne prvo će se naći predeli na zapadu i jugozapadu Srbije, Podrinje i Kolubarski okrug, potom i veći deo Vojvodine, pre svega Bačka i Srem, potom i Banat a tokom noći i delovi centralne Srbije, Beograd i Šumadija.

Foto: Tanjug

 

U sredu ujutro najveća šansa za grmljavinske nepogode očekuje se na severu i severoistoku Srbije, naročito u Banatu, a tokom dana u južnim i centralnim predelima.

U predelima sa grmljavinskim nepogodama očekuju se snažno električno pražnjenje, obilni pljuskovi, lokalno i grad. Na pojedinim lokacijama očekuje se da padne od 20 do 40 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Zbog očekivanih vremenskih neprilika, na otvorenom se preporučuje oprez, a oprez će biti neophodan i u saobraćaju i da se vožnja prilagodi uslovima u saobraćaju i vremenskim uslovima.

Nestabilno vreme na području Srbije zadržalo bi se do subote. Zbog visoke vlažnosti vazduha očekuje se i veoma sparno i neugodno. Maksimalna temperatura biće od 25 do 30°C.

Od nedelje se očekuje sunčano vreme, uz porast temperature i to bio uvod u pravo letnje vreme sledeće sedmice, uz toplotni talas i maksimalne temperature od 30 do 35°C


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija