• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2024

10:49

Ministarka Vujović u Nišu: Nastavićemo da odvajamo sredstva i čistimo divlje deponije širom Srbije! (FOTO)

Ministarstvo životne sredine

Društvo

Ministarka Vujović u Nišu: Nastavićemo da odvajamo sredstva i čistimo divlje deponije širom Srbije! (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Nišu, radove na uklanjanju divlje deponije u naselju Čokot, jedne od četiri lokacije koje će biti očišćene kroz javni konkurs Ministrarstva u 2024. godini.

Ministarstvo zaštite životne sredine četvrtu godinu zaredom obezbeđuje značajna sredstva za čišćenje divljih deponija rekla je Vujović i dodala da je do sada, uz podršku Ministarstva, samo u Nišu očišćeno 19 deponija, dok će ove godine biti očišćene još četiri lokacije.

Foto: Ministarstvo životne sredine

 

- Deponija koju danas obilazim nalazi se na obali Južne Morave, između Novog Sela i Mramora na oko 500 metara od prvih kuća. Obezbedili smo sredstva i očistićemo ovu lokaciju kako više ne bi smetala građanima. Naš zajednički zadak je da se potrudimo kako bi sačuvali jednom očišćene lokacije. Država će nastaviti da osluškuje potrebe građana i čistićemo po prioritetu deponije koje im najviše smetaju. Tokom tri prethodne godine očistili smo oko 900 divljih deponija u 72 grada i opštine, a kada se završe projekti u 2024, biće ih očišćeno ukupno 1.119. Građani su naši najvažniji partneri i samo ako podržavamo jedni druge danas, možemo od našeg Niša i naše Srbije da napravimo zelenije mesto sutra - rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo životne sredine

 

Vujović je istakla da je cilj Srbija bez divljih deponija i da će Ministarstvo zaštite životne sredine nastaviti da odvaja sredstva za ove projekte.

- Rešavanje problema divljih deponija deo je šireg plana rešavanja jednog od najvećih ekoloških problema u Srbiji – a to je neadekvatno upravljanje otpadom. Obezbedili smo značajna sredstva za izgradnju modernih regionalnih centara za upravljanje otpadom koji su preduslov da zatvorimo nesanitarne i očistimo divlje deponije. Ambiciozan plan, koji je predsednik Aleksandar Vučić predstavio u sklopu vizije Srbija 2027, jeste da već u narednih nekoliko godina izgradimo devet regionalnih centara gde će se otpad tretirati na najsavremeniji način. To su kapitalni projekti kojima, uz punu podršku predsednika, značajno menjamo zelenu sliku Srbije na bolje - rekla je Vujović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija