• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

04.06.2024

16:48

Svi Kinezi znaju gde je Srbija i da su Srbi njihovi prijatelji: Lepa Staša studira u Kini, ali na neke stvari ne može da se navikne

Tik Tok/prntscreen

Društvo

Svi Kinezi znaju gde je Srbija i da su Srbi njihovi prijatelji: Lepa Staša studira u Kini, ali na neke stvari ne može da se navikne

Podeli vest

Jedna Staša iz Srbije, zajedno sa još 24 naših studenata, studira u Kini i ona je na Tik Toku ispričala kako izgleda jedan njihov dan u toj dalekoj zemlji i koliko se život tamo razlikuje od onog u Srbiji!

Najteže im pada, kako kaže, da se naviknu na hranu.

- Doručkovali smo u domu i odmah smo se uputili ka centru Hangdžoa. Lagali bismo kad bi rekli da smo se privikli na hranu. I dalje smo u procesu toga i čini mi se da će to da nam pada najteže - kaže ona i dodaje da je drugi problem taj što malo ko u Kini priča engleski jezik:

- Kinezi zaista ne pričaju engleski jezik, tako da se snalazimo nekako i još nismo navikli na to. Za sve imaju svoje aplikacije, tako da evropske aplikacije i stvari koje mi koristimo, gotovo da ne rade uopšte.

Ali, sa druge strane, Kinezi su jako prijateljski nastrojeni prema Srbima.

- Apsolutno svaki Kinez na kojeg smo naišli je znao gde je Srbija i znao je da smo mi kineski prijatelji. Tako su prema nama još više gostoprimljivi nego inače. Najčudnije od svega je što nas slikaju na ulicama i traže da se slikamo sa njima kao da smo poznate ličnosti - priča Staša.

Što se vremena tiče, ni tu situacija nije idealna. Veoma je toplo, ali i zagušljivo.- U Kini je jako sparno i gotovo da nema čistog vazduha, tako da na 40 stepeni jedva dišete, a mi smo ceo dan šetali. I nakon kineske hrane i te šetnje, jedino je preostalo da se vratimo u dom i pojedemo nešto domaće, tako da su moje koleginice napravile najbolju pileću supu na svetu - ispričala je Staša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Potvrđena opredeljenost za nastavak iskrene, prijateljske i plodonosne saradnje između Srbije i NR Kine
Politika

Potvrđena opredeljenost za nastavak iskrene, prijateljske i plodonosne saradnje između Srbije i NR Kine

Delegacija Skupštine Srbije sastala se četvrti put u okviru Komisije za saradnju sa Svekineskim narodnim kongresom (SK SKNK) sa kolegama iz Narodne Republike Kine i tom prilikom potvrdila "čvrstu opredeljenost obe zemlje za nastavak pre svega iskrene, prijateljske i plodonosne saradnje utemeljene na najvišem nivou zvaničnika, predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga".

04.06.2024

14:54

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija