• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

29.06.2024

12:56

Ovo je top 5 banja u Srbiji: Jedna je turistima posebno zanimljiva

printscreen youtube

Društvo

Ovo je top 5 banja u Srbiji: Jedna je turistima posebno zanimljiva

Podeli vest

Poseta u banjama raste i to je samo jedna od razloga da se radi na njihovom unapređenju. Stalno ulaganje je neophodno.

Banje u Srbiji su mesta sa bogatom istorijom, prirodnim lepota, čistim vazduhom, a iznad svega one su mesta na kojima se uspešno leči veliki broj oboljenja.

Iz Udruženja banje Srbije su rekli da rade na stalnom unapređenju i da je njihov cilj da se što bolje iskoriste prirodni i lekoviti faktori koje imaju ova mesta.

- Jedna od trajnih aktivnosti Udruženja banja Srbije jeste pomoć članovima da unaprede svoje poslovanje i da bolje iskoriste prirodni lekoviti faktor. Sa tim cilju smo 2023. posle osam godina pauze „oživeli“ stručno – poslovni skup pod nazivom BalkanSpa Summit.

Ove godine će biti održan u Vrnjačkoj Banji.

Foto: Shutterstock

 

 

- Cilj ovog skupa je razmena iskustava banjskih profesionalaca u svim sferama poslovanja. Ove godine tema vodilja je brendiranje i promocija banjskog turizma, a prateći sadržaj je celodnevna prezentacija novih medicinskih i relaksacionih tehnika u banjama. Oba događaja će znatno uticati na poboljšanje poslovanja tradicionalnih banja.

Top 5 najposećenijih banja u Srbiji

Kada je reč o turističkom prometu, pa i drugim statistički podacima, Udruženje banja Srbije u svojim analizama koristi jedino podatke Republičkog zavoda za statistiku. U tom segmentu Vrnjačka Banja i Sokobanja tradicionalno ostvaruju najviše noćenja domaćih gostiju. Prate ih banja Koviljača, Prolom, Lukovska, Atomska, Kanjiža, Ivanjica, Rusanda i mnoge druge banje, rekao je Vešović

Osim dobro poznatih banja iz ovog udruženja su izdvojili i one banje koje konstantno napreduju i u kojima je poseta sve veća kako vreme prolazi. Vešović je i istakao da broj noćenja nije jedini pokazatelj kvaliteta određene banje.

Sve ozbiljniji učesnik u statistici je stara-nova banja: Kuršumlijska banja.

Međutim, ostvarena noćenja nisu jedini pokazatelj kvaliteta jedne banje, jer neke od njih mogu biti „top“ kada je reč o uspehu u lečenju.

- Naše banje su većinom zdravstvene ustanove sa okolnim parkom i to treba naglasiti, dodaje naš sagovornik.

One nisu klasična turistička destinacija, ali i te kako uspešno ostvaruju ulogu koja im je od društva data – da preveniraju bolesti ili da od njih leče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija