• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

25.07.2024

12:39

Od Pakovraća do Požege sijaće kao u Las Vegasu: Postavljene trafo-stanice koje će osvetliti tunele na autoputu (FOTO)

Rina

Društvo

Od Pakovraća do Požege sijaće kao u Las Vegasu: Postavljene trafo-stanice koje će osvetliti tunele na autoputu (FOTO)

Podeli vest

Visoke temperature koje danima unazad pokoravaju Srbiju nisu omele vredne neimare koji rade na izgradnji deonice auto-puta Miloš Veliki od Pakovraća do Požege da svoje poslove privode kraju.

Trenutno je u toku elektrifikacija, a nove trafostanice vredne više od 700 miliona dinara osvetliće tunele kroz planinu Jelicu, Munjino brdo i Laz, ali i pola Dragačeva.

Postavlja se trafostanica u Krstacu kod Lučana vredna 300 miliona dinara a iste i snage i vrednosti planirana je i u Pakovraću.

Foto: Rina

 

 

- One će napajati celokupnu energetsku infrastrukturu petlji, i tunele. Znači, sve trafostanice koje se nalaze u tunelima nižeg naponskog nivoa, napajaće se zapravo iz ove dve trafostanice - kazala je za agenciju RINA, Slobodanka Nešović rukovodilac Sektora za investicije.

Trafostanice postavljene u Dragačevu zapravo su poslednji trend tehnike u svetu, a podiže ih domaća pamet, preduzeće Južna Bačka sa podizvodjačima.  

Foto: Rina

 

 

- Imamo prostoriju koja je glavna za sve trafostanice, što znači da sva kontrola i praćenja kreću sa  jednog mesta, a radovi samo na jednoj ovakvoj prostoriji traju više od mesec ipo dana. Ovde je ugrađena najsavremenija i najreprezentativnija oprema. Trafostanice biće na daljinsko upravljanje, tako da ćemo reagovati na sva dešavanja i kvarove mnogo brže. Moći ćemo da reagujemo odmah i da konačno podignemo nivo kvaliteta isporučene električne energije na jedan znatno viši nivo. Biće neuporedivo lakše privredi da funkcioniše, jer će imati znatno kvalitetnije snabdevanje, i znatno stabilnuije što je njima jako značajno - istakao je poslovodja Miloš Jelić.

Foto: Rina

 

 

Izgradnjom ove trase auto-puta, domaća firma osvetliće ne samo tunele i autoput kroz srce zapadne Srbije, već i čitavo Dragačevo i zbog toga će čitav ovaj kraj od Pakovraća do Požege, sijati kao Las Vegas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija