• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2024

15:41 >> 15:42

Nišlija godinama mislio da ima upalu uha, a u glavi mu je rastao redak tumor: Isti simptomi su se stalno ponavljali!

Shuuterstock

Društvo

Nišlija godinama mislio da ima upalu uha, a u glavi mu je rastao redak tumor: Isti simptomi su se stalno ponavljali!

Podeli vest

"Doktor mi je rekao da sednem. Kazao mi je da je u pitanju tumor. Benigni, na glavnom nervu koji je odgovoran za sluh, lice i ravnotežu. Tražio sam čašu vode. Potom sam se onesvestio. Zbog saznanja. Postavljena je sumnja da je u pitanju vestibularni švanom, retka vrsta spororastućeg tumora u visni unutrašnjeg slušnog kanala“, priča u svojoj ispovesti mladić iz Niša N. P. (23) koji je oko četiri godine tragao za dijagnozom.

Kako objašnjava, sa 16 godina osetio je prve simptome. Pojavile su se migrene, trnula mu je ruka i imao je mučninu.

- Nekoliko puta sam išao kod lekara u svoj Dom zdravlja. Dobio sam pregled i savet da uzimam lek protiv bolova. Napade glavobolje imao sam tada jednom u tri meseca. Pomislio sam da nije ništa strašno. Nastavio sam sa svojim životom. Do javljanja problema, uz migrene, oko levog uha pre tri, četiri godine - priča N.P.

Foto: freepik

 

- Tada sam osećao da mi se tokom dana zapuši levo uvo, zuji mi u njemu oko pet minuta i prođe. Na početku me nije bolelo. Javio sam se otorinolaringologu u svom Domu zdravlja u Nišu. Posle običnog pregleda, doktorka mi je rekla da je u pitanju nakupljanje cerumena, odnosno ušne masti. Isprano mi je uvo i to je bilo to. Išao sam na ispitanja, ali dva, tri dana posle toga dobijao sam iste simptome. Potom sam rekao sebi: "Okej, izdvojiću novac i otići u nišku privatnu kliniku na pregled. I tamošnja doktorka je rekla da mi se nakupila ušna mast i opipala mi je vrat oko uva. Kazala je da mi je stegnut mišić u tom delu i dala mi broj telefona fizijatra kod koga nisam otišao. Shvatio sam da mi nije ništa strašno jer je u pitanju zategnuti mišić - objašnjava N. P.

- Vreme je prolazilo, dodaje on, i zaboravio je na probleme, nažalost, oni su postajali sve češći. Zapušeno uvo, zujanje, pojavio se i bol. Mladić se vraća u Dom zdravlja i dobija isti tretman - ispiranje uha.

Prošle godine probudila ga je jaka migrena.

- Imao sam mučninu, ruka mi je bila utrnuta, nisam mogao da vidim, bolela me je glava, loše sam se osećao. Otišao sam u Hitnu pomoć u Nišu. Objasnio sam im simptome, rekao da podsećaju na moždani udar i oni su me, posle prvobitnog slanja u Dom zdravlja, ipak uputili u Univerzitetski klinički centar u Nišu kod neurologa. Tamo je urađen skener, nije pokazao patologiju, doktor mi je propisao terapiju i napisao da je potrebna da se uradi magnetna rezonanca glave, kao i da nema termina za taj pregled. Potom sam se preselio u Beograd gde je nastavio lečenje - navodi ovaj mladić

 

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija