• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2024

15:32

Krkobabić: Još 85 praznih kuća dobija nove vlasnike

D.K.

Društvo

Krkobabić: Još 85 praznih kuća dobija nove vlasnike

Podeli vest

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da je danas u okviru programa resornog ministarstva, još 85 praznih seoskih kuća dobilo nove vlasnike, čime je ukupan broj do sada dodeljenih kuća dostigao 3 100.

"Prosečna starost onih koji se, ovoga puta, useljavaju u svoje nove domove, ne prelazi 29 godina. Među njima prednjači porodica sa šestoro dece u selu Kostur, opština Pirot", rekao je Krkobabić, nakon što je u Palati Srbija, dodeljeno još 85 kuća sa okućnicom u selima širom Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za brigu o selu, najveća dodeljena kuća od 318 kvadrata je u selu Štrbac opštine Knjaževac.

"Kuće se nalaze u 47 opština, od Sombora na severu, preko Ljubovije na zapadu, Golupca na istoku pa do Surdulice na jugu", izjavio je Krkobabić.

Krov nad glavom dobiće još 118 ljudi, a osim višečlane porodice iz Pirota, među njima su i dve porodice sa po četvoro dece i tri porodice sa po troje dece.

Prednjači i dalje Vojvodina, ali ni istok, zapad i jug Srbije ne zaostaju po broju prijava, navodi se u saopštenju. Najmanja kuća ovoga puta ima najveću okućnicu - objekat od 23 kvadrata uz jedan pomoćni, okružuju četiri parcele, ukupne površine 7374 kvadrata u kraljevačkom selu Dedevci. Stajala je 1,1 miliona dinara i sada će biti dom mladog poljoprivrednika.

Najjeftinija kuća iznosi 472.000 dinara, površine je čak 128 kvadrata i nalazi se u Bođanima u Baču. U saopštenju se navodi da interesovanje za ovaj program Ministarstva za brigu o selu ne jenjava i da zahtevi neprekidno stižu, a samo ove godine, zahvaljujući ovom programu, svoj dom je dobilo 450 porodica i pojedinaca, koji svoju i budućnost svojih porodica vide u selima Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija