• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.08.2024

10:08

"A od kuma, letovanje u Turskoj i kredit za stan..." Vremena se menjaju, evo šta danas poklanjaju kumovi mladencima za svadbu

Shuterstock

Društvo

"A od kuma, letovanje u Turskoj i kredit za stan..." Vremena se menjaju, evo šta danas poklanjaju kumovi mladencima za svadbu

Podeli vest

Vremena se menjaju, pa tako i mladenci kao i njihovi zahtevi za poklone i još mnogo uslova koje morate da isponute kako bi zadovoljili sve njihove standarde savršenog venčanja. Zato se i kumovi nalaze pred teškim zadatkom.

Jedan muškarac je na društvenoj mreži "X" zatražio savete o tome koja su uobičajena pravila kada si kum na venčanju. On se raspitivao i kolika suma novca bi bila primerena za poklon u tom slučaju, a i komentarima su se našli razni odgovori.

- Mala pomoć..kada si kum na svadbi, kakva je praksa kada je koverta u pitanju, kolika je suma ok... - glasilo je pitanje, a ubrzo je usledio i niz odgovora. 

 "Pa mislim da je ispod 5.000 evra sramota"

I dok su neki komentari bili ozbiljni, drugi su nas naterali da se nasmejemo, a bilo je i onih koji su pribegli cinizmu ne bi li tako izrazili svoje nezadovoljstvo zbog prakse koja je danas ustanovljena.

- Kum daje onoliko koliko može i shodno svojim mogućnostima. Čoveče sutra dan ćeš krstiti nečiju decu. To je svetinja i to onaj koji zove nekog za kuma treba najviše da iskaže poštovanje. Mi samo gledamo ko koliko daje, kum je svetinja, a ne bankomat... Sve smo pokvarili, sve - glasi jedan od komentara.

- Uh, kume, kakva znaju biti očekivanja mladenaca, jedino da ti odmah počnemo ovde skupljati, pa da bude koliko-toliko ok - piše u komentaru.

- Zavisi gde živite. Ako ste u Srbiji onda je 500€ ok, ako ste "preko grane" onda duplo", "Pa mislim da je ispod 5000e sramota -

- Ja sam im uplatila letovanje u Turskoj prema njihovoj želji - dodaje jedna ponosna kuma.

- Koliko možeš, nemoj se opterećivati time. Ako treba da budeš kum to treba da ti bude čast i da se pobrineš da mladencima ništa ne fali tog dana, da slaviš sa njima naravno, da bude veselo, a novac treba da bude nebitan. Svako ko kaže drugačije treba da se zapita malo - pokušava neko u komentaru da objasni šta su zapravo prave vrednosti.

- Digni kredit, nemoj ići kod zelenaša - glasi jedan "šaljivi" komentar.

- Još malo i kumovi će dizati mladencima kredit za stan..i to u Beogradu na vodi - dodaje neko sarkastiučno.

- Prase ili jagnje, torta, gajba piva to mora, plus darovi za ukućane. Koverta 500-1000 plus poklon, plus kićenje, darivanje i muzika. To je ukratko - bili su samo neki od komentara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?
Live TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?

Ruski ministar odbrane poslao je poruku Ukrajini i svim sponzorima ukrajinskih snaga da nije trebalo da zalaze u teritoriju Rusije. I sam ministar odbrane Rusije rekao je da su formirane tri grupe koje će voditi računa o civilnom stanovništvu u Kurskoj oblasti. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" i Slobodan Dimitrijević ispred pokreta "Srpsko-rusko bratstvo".

21.08.2024

22:56

(VIDEO) Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

(VIDEO) Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)
Biće frke

Obama se sunovratio najniže! Svet u šoku gleda šta je pokazao dok je pričao o Trampu! (VIDEO)

Bivši predsednik SAD Barak Obama sugerisao je da njegov naslednik i republikanski kandidat za još jedan mandat u Beloj kući Donald Tramp ima mali polni organ. Obama je na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu rukama pokazao navodnu veličinu Trampovog polnog organa, ne navodeći konkretno da je to u pitanju, ali su svi u publici shvatili šta je hteo da kaže, te su se grohotom nasmejali.

22.08.2024

09:44

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija