• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2024

10:57

Srpkinja otišla kod prijatelja iz Švedske na večeru! Na kraju joj preselo i iće i piće (VIDEO)

printskirn

Društvo

Srpkinja otišla kod prijatelja iz Švedske na večeru! Na kraju joj preselo i iće i piće (VIDEO)

Podeli vest

Milica, devojka poreklom iz Srbije koja živi u Švedskoj opisala jednu kulturološku razliku između naših ljudi i Šveđana, a jedna ju je posebno zatekla. Nju je jedna porodica pozvala na večeru, ali nije sve pošlo po planu.

Ona je svoje iskustvo podelila putem TikToka.

- Pozovu vas, ljudi, da dođete kod njih na ručak i na kraju vam ispostave račun, ali ručak kod njih kući. Prošle godine jedan bračni par, Šveđani, i jako sam dobra sa njima, jako dugo, i kžu 'e, nismo se dugo videli', hajmo da se vidimo, oni će da naprave ručak, mi da dođemo i to je to - ispričala je Milica.

@milica.dhingra Sta reci i kako odreagovati? #srbija #svedska #kulturoloskerazlike #razlike #fyp ♬ original sound - Milica_Dhingra

Kako je potom Milica istakla, u goste nisu otišli praznih ruku, već su poneli dobro vino, kao i grickalice, kolače...

- Ništa, mi smo tu sedeli, pričali, zezali se. Međutim, završavamo mi tu, obuvamo se, uzimamo sakoe, prilazi meni suprug od prijateljice i kaže 'znaš, ovaj ručak je bio 80 evra, pa eto, ako bismo mogli po pola da ga platimo'. Moj šok, znači, to je za mene kulturološki bilo nerealno, nemoguće, nezamislivo. Međutim, kod njih je to normalno, sasvim, znači, jeste, ja sam te pozvao, ali prosto delimo troškove, mislim, šta čudno - istakla je ona.

U komentarima su je mnogi podržali.

"Ako su oni vas zvali, a vi trošili gorivo i vreme zašto im to niste naplatili? Ja bi ih im amortizaciju naplatio", "Platila bih sve i više me ne bi videli", "Kako ih nije sramota?", "Ja smatram da to možda i jeste normalno, pa takvo je vreme došlo", samo su neki od komentara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija