• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

15.08.2023

15:18

Nebojša Bakarec: Priča o francuskoj pudlici i „pedigreu“ Miloša Jovanovića

Marko Đoković

Kolumne

Nebojša Bakarec: Priča o francuskoj pudlici i „pedigreu“ Miloša Jovanovića

Podeli vest

Kada tvoj potpredsednik stranke, koji je i tvoj zamenik, i koji je baš tvoj izbor, kada on kaže da imaš „pedigre“, to je isto kao da te je nazvao francuskom pudlicom, sa pedigreom.

Ima nečeg duboko podsvesnog u želji Predraga Marsenića, potpredsednika DSS, da za svog predsednika stranke, Miloša Jovanovića, kaže da ima „pedigre“. Frojd bi tu imao štošta da kaže. Kad potražite u rečnicima značenje reči „pedigre“, rečnici kažu sledeće: „Pedigre je reč koja potiče iz francuskog jezika – „pedigree“, i označava poreklo životinje dobre rase. Označava rodoslov, rodoslovno stablo, lozu. Uglavnom se koristi kao pojam za podatke o poreku životinja, pre svega rasnih pasa... Pri kupovini ovih životinja, analizira se njihov pedigre“. U Srbiji, niko reč pedigre ne vezuje za ljude, već uglavnom za pse. U Srbiji je neumesno za ljudsko biće reći da ima „pedigre“. Ovde mi na um pada čuveni roman ruskog pisca Mihaila Bulgakova - „Pseće srce“ (rus. Собачье сердце). Radi se o satiričnom romanu, čiji je junak pas lutalica Šarik, koji poprima ljudsko obličje, aljkavog i narcisoidnog čoveka. Marsenić je nesrećno upotrebio francusku reč „pedigre“, za čoveka koga je dotukla afera „francusko državljanstvo“, pa se povukao iz javnog života, od februara ove godine, do danas. Čak je i voditelj TV NovaS, pitao Marsenića da li je Miloš Jovanović nestao.

Gospodin Marsenić, je o francuskom pedigreu Miloša Jovanovića, govorio baš danas 15.8.2023. na TV NovaS. Marsenić je izneo niz nesuvislosti o biračkim spiskovima, i o onom čuvenom neslaganju rezultata popisa stanovništva i biračkog spiska. Radi se o otkrivanju tople vode, i poređenju baba i žaba. Neslaganje postoji više od četiri decenije, zbog toga što se u tim decenijama iz Srbije odselilo, oko milion građana, koji po zakonu ostaju u biračkom spisku, ali ne bivaju popisani, zbog toga što žive u inostranstvu.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

 

Najvažnije, u intervjuu, Marsenić je ponovio horske pesmice sa antisrpskih medija, koje pevaju predstavnici antivučićevskih proEU stranaka, kako je došao kraj Vučiću, kako Vučić mora da ode, i kao jagoda na šlagu, Marsenić je rekao da ili TV N1 ili TV NovaS, treba da dobiju nacionalnu frekvenciju. Nema suštinske razlike u nastupu Marsenića i Marinike Tepić.

Marsenić je rekao da je Vučićevo vreme pri kraju, što je besmislica koju opozicija ponavlja preko 6 godina, a predsednik Vučić je sve jači i jači. Marsenić je rekao: „Vreme Aleksandra Vučića je pri kraju. Da li će to biti za godinu ili dve to ne znamo, ali njegov politički odlazak se svakako približava (…) naš zahtev od početka je da Vučić ode (tj. da podnese ostavku – op.aut.), zbog toga što je prekršio Ustav Srbije, prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma“.

Zbog čega predsednik Vučić da podnese ostavku? Prošle godine su održani predsednički izbori na kojima je Vučić dobio 59 odsto glasova građana. Zbog toga da podnese ostavku? Ili da podnese ostavku zbog toga što je uzdigao i izgradio Srbiju? Da podnese ostavku zbog toga što je smanjio nezaposlenost sa 25% (2012.) na 9%? Da podnese ostavku zbog toga što je povećao prosečnu zaradu iz 2012. sa 340 evra, na sadašnjih 800 evra? Da Vučić podnese ostavku zbog toga što nema francusko državljanstvo, kao Marsenićev, Miloš Jovanović? Da Vučić podnese ostavku zbog toga što ima samo srpsko državljanstvo, i zbog toga što nema rezervnu domovinu, kao Miloš Jovanović?

Najsmešnija stvar koju je Marsenić rekao je sledeće: „Mi smatramo da je Miloš Jovanović zaista jedini čovek, u ovom trenutku koji na izborima može da pobedi Aleksandra Vučića. Mislim da ima i pedigre…“. Izgleda da je Marsenić oboleo od amnezije, zbog toga što je zaboravio da su pre godinu dana, održani baš predsednički izbori, na kojima je francuski državljanin, Miloš Jovanović, mogao da pobedi srpskog državljanina Aleksandra Vučića. Marsenić ima težak oblik abrazivne amnezije, pa je zaboravio i rezultate predsedničkih izbora 2022. Predsednik Vučić, srpski državljanin je dobio 2.224.914 glasova i 58,59%, a francuski državljanin Miloš Jovanović je dobio 226.137 i 5,95%. Dakle, srpski državljanin Aleksandar Vučić je postao predsednik Srbije, a francuski državljanin Miloš Jovanović je dobio šipak, i deset puta manje glasova od Vučića. E sad, genije Marsenić kaže da je Miloš Jovanović jedini koji može da pobedi Aleksandra Vučića! Pa imao je priliku da pobedi Vučića pre godinu dana, zbog čega nije pobedio? Da blam bude veći, francuski državljanin Miloš Jovanović, je dobio tri puta manje glasova od opozicionog kandidata, hrvatskog državljanina Zdravka Ponoša (18%). Dakle, Miloš Jovanović nije kandidat koji može da pobedi ni unutar opozicije, a kamoli Vučića na izborima. Zna se, francuska pudlica, nikada ne može da pobedi vuka samotnjaka!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija