• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

16.10.2023

17:37

Nebojša Bakarec: "Stata" pokazala da je Đilasovoj koaliciji pao rejting za 5 odsto u Beogradu!

nebojša bakarec

Kolumne

Nebojša Bakarec: "Stata" pokazala da je Đilasovoj koaliciji pao rejting za 5 odsto u Beogradu!

Podeli vest

Pisanje ovakvog teksta je naporno. Čitanje takođe. Puno podataka, statistike, poređenja brojeva, detalja. Važnije je napisati ovakav tekst nego neki drugi, zbog toga što se lažna istraživanja javnog mnjenja, pogotovo ona politička, moraju razobličiti. Politička istraživanja javnog mnjenja služe da bi se npr. utvrdio tačan rejting stranaka, a ne da se kreira javno mnjenje lažnim podacima. Čitanje ovog teksta treba da bude važno svima onima koje zanima stvarni rejting stranaka, i koji žele da saznaju u čemu je suština manipulacija, koje su uvek komplikovane.

O prethodnim lažnim istraživanjima agencije „Stata“ već sam pisao 11.08.2023. i 21.09.2023. i te tekstove možete pročitati na sajtu „Informera“, na sledećim linkovima: https://informer.rs/vesti/politika/819218/nebojsa-bakarec-istrazivanja-javnog-mnenja

https://informer.rs/vesti/politika/830570/nebojsa-bakarec-istrazivanje-stata

Đilasova agencija za lažiranje istraživanja „Stata“ je 13.10.2023. predstavila novo lažno istraživanje javnog mnjenja u Srbiji - oktobar 2023. Sačekao sam ovaj trenutak da bih uporedio dva ranija istraživanja „State“ u Beogradu (januar 2022. i jun 2023.), i pokazao ne samo koliko su lažna istraživanja „State“, već da bi videli da objavljivanje lažnih istraživanja, ostavlja tragove. Jedan od tragova je da kada uporedimo „Statino“ beogradsko istraživanje iz januara 2022. (objavljeno u februaru 2022.) i ono iz juna 2023. (objavljeno u julu 2023.), mi vidimo da je po agenciji „Stata“, rejting Đilasove koalicije opao za 5% u Beogradu, u periodu od januara 2022. do jula 2023. Beograd je najveće Đilasovo uporište, pa ovaj podatak agencije „Stata“ predstavlja strašan šamar Đilasovoj koaliciji. Zbog čega? Ako je strankama Đilasove koalicije iz 2022. u Beogradu, opao rejting za 5%, onda im je rejting na nivou Srbije opao još više. Prikazaću vam „Statine“ tabele iz januara 2022. i juna 2023.

Kratko ću podsetiti na to sramno januarsko beogradsko istraživanje „State“, objavljeno 11.2.2022. u Šolakovim i Đilasovim medijima. Tada je „Stata“ predviđala da će SNS, SPS, PS, SDPS imati 29,3%, Đilasovi „Ujedinjeni“ 28,2%, Koalicija Zelenih (NDBG, Ćuta, ZZS)7,1%, Zavetnici 4,6%, NADA 3,6%, da Dveri-POKS neće preći cenzus (2,8%), DJB-2,8%, SDS-0,8%. „Stata“ je totalno promašila u predviđanju rezultata izbora za Skupštinu grada Beograda, i pokazala da se radi o lažnom istraživanju.„Stata“ je predviđala da će SNS i SPS imati 29,3% a dobili smo 44,9%. Promašaj „State“ od „samo“ 15,6%! „Stata“ je predviđala da će Đilasovi „Ujedinjeni“ imati 28,2%, a dobili su 21,3%. Promašaj „State“ od „samo“ 7%. „Stata“ je predviđala da opozicija pobeđuje u Beogradu i preuzima vlast, a dogodilo se obrnuto.

Foto: nebojša bakarec

 

Foto: nebojša bakarec

 

 

Kratko ću podsetiti na junsko beogradsko istraživanje agencije „Stata“, objavljeno 05.07.2023. u Šolakovim i Đilasovim medijima. Po tom „istraživanju“, pojedinačne stranke stoje ovako: SNS 31,5%, SSP 16,2% Ne davimo Beograd 10,1%, SPS 6,3%, SRCE Ponoš 5,8% Ekološki ustanak-Ćuta 4,8%, Dveri 4,4% Zavetnici 4,1%, PSG 4,1%, Narodna stranka 2,9%.

„Stata“ je u januarskom istraživanju 2022. u Beogradu prikazala da Đilasova koalicija „Ujedinjeni“ (SSP, NS, PSG, DS, i tri marginalna činioca koji se ne pojavljuju u istraživanjima) ima 28,2% u Beogradu. „Stata“ je u junskom istraživanju 2023. u Beogradu prikazala da stranke koje su činile „Ujedinjene“ imaju zajedno samo 23,2% - SSP 16,2%, PSG 4,1%, NS 2,9%. DS u junu nije pojedinačno prikazana u „Statinoj“ tabeli sa rejtinzima, zbog toga što DS ima rejting manji od pola procenta, što predstavlja statističku grešku. U tabeli „State“, van grafike, u kratkom tekstu je stoji da 5 stranaka - SRS, SDS, POKS, Zajedno i DS imaju ukupno 4,5%. Znamo da SRS ima 1,5%, SDS 1%, Zajedno ima 1,3%, što znači da POKS ima trećinu procenta, kao i DS, što je apsolutno marginalno. U junu, tj. u julu, kada je „Stata“ objavila junsko istraživanje, je na naplatu došao račun laži koja je objavljena u januaru 2022. Očigledno je da je januaru 2022. „Stata“, po Đilasovom nalogu preterala u drastičnom laganju o rejtingu Đilasove koalicije, a u junu 2023. „Stata“ se opredelila za manje drastičnu obmanu. Kao što vidite kada se uporede ta dva istraživanja „State“, činioci Đilasove koalicije u junu 2023. su imali tačno 5 odsto manje nego u januaru 2022. i to u Beogradu, koji je najveće uporište đilasovske koalicije. U januaru 2022. su imali 28,2 odsto, a u junu 2023. su imali 23,2 odsto. I taj rejting Đilasove koalicije od juna do danas u oktobra, u Beogradu, je mogao samo da ide naniže, a ne naviše. Da potkrepim to činjenicom da su protesti Đilasove koalicije u junu bili na vrhuncu, a da su drastično okopneli već u julu, avgustu, septembru i oktobru. Unazad tri i po meseca na proteste Đilasove opozicije u Beogradu, koje ne organizuje samo Đilosova koalicija, već i tri grupacije lažnih ekologa (Ćuta, Zelenović i Zeleno levi front), dolazi manje od 2000 ljudi.

Foto: nebojša bakarec

 

Foto: nebojša bakarec

 

 

Sve ovo o čemu govorim potvrđuje i najnovije, oktobarsko istraživanje „State“, na nivou Srbije. „Stata“ – Oktobar 2023. rejtinzi stranaka: SNS 36,6%, SSP 8,6%, NPS 7,7%, SPS 7%, SrCe 4,3%, Dveri 3,9%, Zeleno levi front 3,8%, Ekološki ustanak 3,5%, Zavetnici 3,4%, NADA DSS 3,1%, ostale stranke imaju 11% ukupno. Stranke manjina imaju 4,3%, neodlučnih je 2,8% što je takođe čudno, s obzirom da je „Stata“ u septembru navela da neodlučnih ima 6,4%. Broj neodlučnih ne može da padne za 4% za samo mesec dana, s obzirom da izbori još nisu raspisani. U ovoj tabeli se nalazi prva od mnogih brljotina „State“. Kod naziva SSP stoji „SSP - M. Tepići D. Đilas“. Svako normalan se pita ko je „M. Tepići“? Prezime zvuči albanski. Da li je to neki novi saradnik Dragana Đilasa, koga mu je poslao Aljbin Kurti, ostaje da se vidi?

Foto: nebojša bakarec

 

 

Kada se uporede septembarsko istraživanje „State“ na nivou Srbije („SNS-36.3%, SSP-9.8%, SPS-7.3%, NPS-Aleksić-5.5%, Pokret Srce-Ponoš-4.4%, koalicija „Zeleno – levi front“-4.0%, NDSS-3.0%, Zavetnici-3.4%, „Dveri“-2.6%, Pokret „Evropski put“-Basta-2.5%, PSG-1.9%, SDS-1.5%, DS-1,2%, SRS-1,2%, Narodna stranka-0.5%, manjine-4.2%, „POKS“, „Kreni – Promeni“ i „Suverenisti“ zajedno-0.7%) sa oktobarskim, vidimo da je po „Stati“, Đilasova stranka SSP u padu. U septembru SSP je imala 9,8%, a u oktobru SSP ima 8,6%, tj. za 12,5 odsto manje!

Stare neistine i obmane „State“ prisutne u ranijim istraživanjima, ponavljaju se. Kako je „Stata“ Đilasova agencija, ona protežira antivučićevske prozapadne stranke. „Stata“ je SNS veštački spustila na 36,6%. Istina je da SNS-u rejting raste, a ne opada. Međutim, Đilas kaže „Stati“ da ima da prikaže pad rejtinga SNS, pa „Stata“ posluša. Argumenti u prilog toj mojoj tvrdnji o rastu rejtinga SNS, su uspešna državna politika Vučića i SNS, rast plata i penzija, smanjenje inflacije, a sa druge strane, propali su protesti opozicije, opozicione stranke se raspadaju i svađaju - Narodna stranka se raspala i iznedrila NPS i ranije SrCe, raspala se stranka „Zajedno“, POKS se ranije raspao na tri dela, opozicija ne može da se dogovori kada i koje izbore želi, niti u kakvim koalicijama će nastupiti na izborima. Rejting SNS je na nivou od 45-46%. To potvrđuje najnovije istraživanje agencije „Faktor plus“ iz oktobra meseca 2023. (SNS 44,5%) i rezultati izbora 2022. (SNS 44,3%). „Stata“ je veštački umanjila rejting SNS za oko 9%. Smanjila je i rejting SPS-JS za oko 3%. Agencija „Stata“ je u oktobru, po Đilasovom nalogu, posegla za velikim lažima. Osim uzimanja postotaka vladajućim strankama, „Stata“ je prikazala i 3 drastično lažna podatka: 1.NPS-Aleksić-7,7%. 2.Pokret Srce-Ponoš-4.3%. 3. Ostale stranke-11%. Prvo, novoformirana Aleksićeva stranka, koja nije postojala do pre 3 meseca, ne može da ima 7,7%, što bi je činilo drugom najjačom opozicionom strankom, gotovo jednakoj Đilasovoj stranci SSP (8,6% po „Stati“). Većina građana u Srbiji ne zna da NPS postoji. Aleksić je prisutan samo u Šolakovim medijima, a njihov domet je ograničen. Rejting Aleksića i NPS je odredio Đilas. Slična, ali manje drastična primedba, važi i za rejting Ponoševe stranke. Treće, „Stata“ je prvi put prikazala da ostale stranke, koje ne prelaze cenzus, imaju 11% ukupno. To je čudan podatak, s obzirom da nije naveden broj tih stranaka, niti koliko svaka od tih stranaka ima pojedinačno. Ranije je „Stata“ objavljivala procente svih stranaka koje ne prelaze cenzus. U ovoj brojci od 11% krije se deo oduzetog procenta SNS. Koje su to stranke koje po „Stati“ ne prelaze cenzus? To su „Evropski put“-Basta-1%, PSG-1%, SDS-1%, Zajedno-1,3%, DS-0,3%, SRS-1,5%, Narodna stranka-1,7%, „POKS“-0,3%, „DJB-Suverenisti“ 0.5%. To su stvarni rejtinzi tih stranaka. Ukupno tih 9 stranaka ima oko 8% a ne 11%. Da sumiram, agencija „Stata“ je veštački spustila stranke vlasti za preko 12%. Istovremeno je „Stata“ veštački podigla rejting svojih miljenika iz prozapadne opozicije za oko 5,5% , i veštački podigla zbirni procenat stranaka koje ne prelaze cenzus sa 8% na 11%.

Postoji još nekoliko stavki u oktobarskom istraživanju „State“ koji ukazuju na manipulacije. Prvo, do sada, „Stata“ je obavezno prikazivala lažno istraživanje o podršci protestima đilasovske opozicije. Ti protesti i dalje traju, uz prisustvo 2000 građana. Međutim „Stata“ je uvidela da je besmisleno da dalje prikazuje laži o „Protestu protiv nasilja“, pa tog istraživanja nema u oktobru. Drugo, „Stata“ je po Đilasovom nalogu, u istraživanje ubacila dva pitanja o „Aferi Jovanjica“. To je besmisleno, zbog toga što se građani više ne sećaju te iskonstruisane afere od pre 2 godine, a kamoli da mogu da odgovore na pitanja o tome.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Treće, „Stata“ je u istraživanje ubacila pitanje o ugledu institucija, ali je neko iz agencije „Stata“ zabrljao grafiku, uz laži u tim rezultatima. Međutim, čak i uz laži „State“, „Stata“ ne može da sakrije da je ugled institucija 2023. godine, znatno veći nego 2011. u doba vlasti sadašnje opozicije. Što se brljotine tiče, radi se o tome da je grafika na strani 24. naslovljena:„U kontekstu aktuelnih dešavanja, kako ocenjuju navedene institucije“. Dakle, pitanje se odnosi na 2023. godinu. Sledeća stranica 25. je povezana sa prethodnom i prikazuje poređenje stanja institucija 2011. i 2023. godine. Međutim, ta stranica je naslovljena pogrešno kao: „Isto pitanje, 12 godina kasnije“. Kako se prethodna grafika odnosi na 2023. to bi značilo, da se naredna tabela odnosi na 2035. godinu. Tabela na stranici 25 prikazuje poređenje 2011. i 2023. godine, i morala je da bude naslovljena „Poređenje stanja institucija 2023. i 2011.- 12 godina ranije“. Što se tiče suštine, „Stata“ nehotice hvali vlast predsednika Vučića i SNS, pošto navodno istraživanje „State“ pokazuje da je stanje svih institucija mnogo bolje u doba SNS, nego u doba DS, izuzev Crkve i Policije. Navodno ugled Vojske je isti.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Po „Stati“ ugled predsednika Srbije je 2023. za 8% veći nego 2011. Po „Stati“ ugled Vlade Srbije je 2023. (24%) tj. tri puta veći nego 2011. (8%)! Po „Stati“ ugled Skupštine je četiri puta veći 2023. (20%) nego 2011. (5%). Naravno, celo ovo istraživanje je laž, zbog toga što je ugled svih institucija mnogo veći danas, 2023. godine, nego što prikazuje agencija „Stata“. Najveći besmisao ovog dela istraživanja se vidi po pitanju ugleda predsednika Srbije. U tabeli na strani 24 „Stata“ prikazuje da 54% građana ima LOŠE mišljenje o predsedniku Republike, da 15% ima OSREDNJE mišljenje, a da 30% ima DOBRO mišljenje. Besmisao i obmana „State“ se sadrži u činjenici da smo 2022. godine imali predsedničke izbore na kojima je 58,6 odsto građana glasalo za predsednika Vučića, što znači da gotovo 60 odsto građana ima DOBRO mišljenje o predsedniku Vučiću, a ne samo 30 odsto. Dakle, „Stata“ je slagala, i prepolovila podatak o tome da 60% građana ima DOBRO mišljenje o predsedniku Vučiću. U suštini prepolovili su rejting predsednika Vučića.

Četvrta velika obmana „State“ se odnosi na tabelu o širim koalicijama. Naime, „Stata“ prikazuje da „Koalicija svih stranaka koje su formalni organizatori protesta „Srbija protiv nasilja““ ima 39% podrške. Međutim „Stata“ je stalno se uplićući u sopstvene laži, zaboravila da zbir rejtinga tih stranaka (SSP 8,6%, NPS 7,7%, Zeleno levi front 3,8%, Ekološki ustanak 3,5%, PSG1%, Zajedno 1,3%, DS 0,3%) koje je prikazala u tabeli pojedinačnih rejtinga iznosi 26,2%, što je 13% manje od 39% iz tabele o širim koalicijama. Kolosalna laž. „Stata“ hoće da poverujemo da bi te đilasovske stranke dobile 13% više ukoliko zajedno nastupe na izborima. Kolosalna neistina. Efekat koalicione sinergije, nikada ne može biti toliki. Drugo, ukoliko na te stranke primenimo princip koalicione sinergije, taj princip bi morali da primenimo i na vladajuću koaliciju koju „Stata“ naziva „SNS, SPS, SDPS, JS, PS, PUPS“. U tabeli rejtinga pojedinačnih stranaka „State“ SNS ima 36,6% a SPS 7%. Ukupno je to 43,6%. U tabeli širih koalicija, te dve stranke imaju po „Stati“ 43%, što je manje od pojedinačnog rejtinga te dve stranke. Neverovatno. Gde je sinergijski efekat vladajuće koalicije, koji je dat đilasovskim strankama? Nema ga! Zbog čega? Rekо` Đilas. Takođe, taj ogroman sinergijski efekat koalicije „Stata“ je oduzela i desnici (Dveri, Zavetnici, DSS, POKS), koji u tabeli pojedinačnih rejtinga imaju 10,5% (Dveri 3,9%, Zavetnici 3,4%, DSS 3,1%, POKS 0,3%), a u tabeli širih koalicija samo 12%. Poseban idiotizam u tabeli širih koalicija predstavlja podatak, citiram „Statu“: „3,4% neodlučnih su manjine“. U tabeli širih koalicija „Stata“ prikazuje da ima 7% neodlučnih, a iznad tog podatka piše navedeni idiotizam. „Stata“ je verovatno želela da kaže da polovina od 7% neopredeljenih, u stvari predstavlja manjine. Tako su morali i da prikažu u tabeli, a ne da pišu gluposti, jer 3,4% od 7%, nije polovina, nego 1/30. Takođe, neopredeljeni su jedna kategorija u istraživanju, a manjine sasvim druga kategorija. Opet idiotska brljotina.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Mehanizam manipulacije, tj. friziranja, kome pribegava „Stata“ je uvek isti. Istraživanja „State“ su uglavnom telefonska ili „online“. To je ozbiljna metodološka greška. Pouzdano je isključivo terensko istraživanje. Margina greške kod „State“ je nedopustivo visoka - 3%, što ukazuje na još jednu ozbiljnu metodološku grešku. Uobičajena margina greške kod agencija koje ne lažiraju istraživanja je 1%.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Da je oktobarsko istraživanje „State“ lažno, pokazala su dva druga istraživanja. Jedno, za koje se takođe sumnja da je lažno, samo u korist desnice, a to je avgustovsko istraživanje NSPM, objavljeno 28.9.2023. Drugo istraživanje je oktobarsko istraživanje agencije „Faktor plus“, čija se istraživanja dugi niz godina pokazuju kao tačna i profesionalno urađena.

Prvo ću prikazati istraživanje agencije „Faktor plus“. Istraživanje agencije "Faktor plus" od 5. do 11.10.2023. Rejtinzi stranaka: IZNAD CENZUSA: SNS-44,5%; Zavetnici-Dveri-11%; SPS-10,8%; SSP-8,1%; NPS-5,9%; NADA-DSS-4%. ISPOD CENZUSA: NDBG-2,4%, Ćuta-2,3%; SrCe-2%; NS-1,7%; DS-1,5%; SRS-1,5%; Zajedno-1,2%; PSG-1,1%; SDS-1%; Basta-1%. Sve je tačno. Postoje dva iznenađenja za mene - rejting NPS i rejting Dveri i Zavetnika.

Istraživanje NSPM (Đorđe Vukadinović), avgust 2023. (neizjašnjenih 22,3%): SNS 37.3%, „opozicija, ali ne znam tačno za koga“ 15.3%, SPS/JS 9.5%, SSP 4.2%, Novi DSS 3.6%, SRCE 3.2%, Dveri 3.1%, Zavetnici 3.0%, NS 2.8%, NPS 2.8%, Ekološki ustanak 2.6%, DS2.4%, Ne davimo Beograd 2.3%, SDS 1.4%, Zajedno 1.3%, SRS 1.2%, neko drugi/ostali 4.0%. Vukadinović, kao i „Stata“ nastavlja sa lažnim istraživanjima. Međutim ta dva lažna istraživanja se međusobno isključuju. Vukadinović je veštački prepolovio rejting SSP na 4%, a SSP zaista ima oko 8%. NSPM je spustio rejting SNS za oko 8%. Najveća Vukadinovićeva manipulacija predstavlja njegova nepostojeća kategorija, parametar u rejtingu stranaka nazvan „opozicija, ali ne znam tačno za koga“, kojoj je NSPM u avgustu dao neverovatnih 15,3%. Radi se o ekstremnoj budalaštini, koju agencija „Stata“ naravno nema. Takvu glupost ne možemo pronaći ni kod jedne druge agencije za istraživanja javnog mnjenja. Tu kategoriju je NSPM uveo radi lakše manipulacije procentima. Tu se kriju glasovi SNS koje NSPM veštački oduzeo SNS-u.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 14.10.2023. prilikom otvaranja deonice autoputa Ruma-Šabac, odgovarajući na pitanje novinara o nalazima agencije „Stata“, da su to „izmišljena istraživanja“ i da veruje samo onome što se dogodi na dan izbora. „Izmisle istraživanja i kažu da moramo da verujemo. Mi kažemo „okej, verujemo vam, čestitamo“. Ali najviše verujem onome što se dogodi na dan izbora. Ne verujem u magijsku moć istraživanja, već u suštinsku moć rada i truda. Ni u moć marketinga, ni istraživanja, već onoga što ste napravili… Dosta je jedna sitnica – samo da se prebroje glasovi. Ti ljudi veruju u magijsku moć svojih laži“. Kao što se „Stata“ nikada nije izvinila zbog svog ekstremno lažnog istraživanja iz januara 2022., već je ćutala, tako će ćutati i posle poraza đilasovaca 17. decembra. A onda će 2024. godine, „Stata“, pod Đilasovom dirigentskom palicom, nastaviti da objavljuje svoja lažna istraživanja koja govore da đilasovska opozicija pobeđuje. U „State“ su kratke noge.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija