• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2020

14:06

AVIO LINIJA BEOGRAD-TORONTO PRIORITET! Brnabić zahvalila ambasadorki Kanade na odličnoj saradnji!

Politika

AVIO LINIJA BEOGRAD-TORONTO PRIORITET! Brnabić zahvalila ambasadorki Kanade na odličnoj saradnji!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čabom da je razvoj bilateralnih odnosa dveju zemalja pozitivan i da je vidljiv napredak saradnje na planu ekonomije i investicija

Predsednica vlade istakla je da najznačajniji vid bilateralne saradnje predstavljaju investicije, pre svega, u sektor rudarstva i energetike, za koji su kanadske kompanije tradicionalno zainteresovane, ističući i da, u ovom trenutku, na našem tržištu posluje preko pedeset kanadskih kompanija, saopštila je Vlada Srbije.

Investitori iz Kanade prepoznali su Srbiju kao veoma dobru destinaciju za ulaganja u oblasti rudarstva i energetike, istakla je ambasadorka Kanade i izrazila uverenje, da će uprkos pandemiji korona virusa, dodatni podstrek razvoju ekonomskih odnosa biti direktna avio linija između Beograda i Toronta, na čijem uvođenju dve strane intenzivno rade.

Ova direktna veza dve države, kako je objasnila, biće od izuzetnog značaja, kako za brži razvoj odnasa naših država, tako i za brojnu srpsku dijasporu u Kanadi, koja je i važna spona dva naroda.

Ambasadorka Kanade pohvalila je brzi napredak u oblasti inovacija i digitalizacije, prepoznajući Srbiju kao lidera u regionu u ovim oblastima. Kao dobar primer i simbol razvoja i modernizacije, Čaba je navela Biosens institut u Novom Sadu, koji će napraviti veliki iskorak u digitalizaciji poljoprivrede i povezati ovaj važan sektor sa informacionim tehnologijama.

Ona je izrazila očekivanje da će se saradnja Srbije i Kanade u budućnosti razviti i u oblastima nauke i inovacija.

Premijerka Brnabić zahvalila je ambasadorki Čabi na požrtvovanom radu tokom svog mandata u Srbiji i podsetila na doprinos i podršku koji je ambasada Kanade, tokom njenog mandata, pružila ženskom preduzetništvu, kulturi i tradiciji Srbije, pre svega, kroz pokroviteljstvo Etno mreže, koja kroz plasman srpskih rukotvorina ima značaj u kulturnom i turističkom smislu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Siner hitno reagovao i doveo dugogodišnjeg Novakovog trenera!
Tenis

Siner hitno reagovao i doveo dugogodišnjeg Novakovog trenera!

Italijanski teniser Janik Siner (23) u jeku doping afere odlučio je da napravi određene promene u svom stručnom štabu, a kako navodi dobro upućeni "Eurosport", jedno od novih imena biće doskorašnji saradnik Novaka Đokovića (37), Italijan Marko Paniki (60)!

24.08.2024

10:55

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija