• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2021

09:37

NISMO IZABRALI JEDAN DRUGOG ZA SARADNIKE, NAUČILI SMO DA FUNCIONIŠEMO! Gradonačelnik Beograda o aktivnosti Gorana Vesića u medijima!

Politika

NISMO IZABRALI JEDAN DRUGOG ZA SARADNIKE, NAUČILI SMO DA FUNCIONIŠEMO! Gradonačelnik Beograda o aktivnosti Gorana Vesića u medijima!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da su i do njega stigli komentari o tome da je u senci svog zamenika Gorana Vesića, ali kaže da mu je jasno zašto je to tako i da to "razume i poštuje"


Radojičić je rekao govoreći o dijalogu na stranačkom nivou, što se njega lično tiče, ima prostora za saradnju sa Aleksandrom Šapićem.

"Videćemo kako će se odvijati dogovori na stranačkom nivou, što se mene lično tiče, ima prostora za saradnju sa Aleksandrom Šapićem", rekao je Radojičić.

Radojičić kaže da Šapić ima višegodišnje iskustvo u lokalnoj politici i da izuzetno ceni to što neguje pristojnost u javnoj komunikaciji.

Foto: Biznis.rs/Predrag Prpić

Zoran Radojičić


Gradonačelnik je rekao i da je pandemija korona virusa pokazala da su građani bili mudri kada su dali podršku SNS na svim nivoima.

"Ta saradnja lokalnog i republičkog nivoa je bila veoma značajna u vreme krize. Recimo, na severu Italije se kasnilo sa merama jer lokalna i republička vlast nisu našle zajednički jezik. Koalicija naprednjaka i socijalista se u prethodnim godinama pokazala kao dobra za Srbiju. Ne sumnjam u zrelost SNS i bogato političko iskustvo koje ima predsednik stranke i Srbije gospodin Vučić, da će i u ovom teškom momentu doneti ispravnu odluku o budućnosti zemlje", kazao je Radojičić.

Na pitanje da li i do njega stižu komentari da je u senci svog zamenika Gorana Vesića, gradonačelnik je odgovorio potvrdno i dodao da mu je jasno zašto je to tako.

"Goran je neuporedivo aktivniji u medijima, takođe ima i obavezu da kao visoki funkcioner u ime stranke prenosi građanima političke poruke. Ja to razumem i poštujem. Politika je umetnost kompromisa, a mi nismo izabrali jedan drugog kao saradnike, već smo naučili da funkcionišemo. Koliko dobro to radimo, proceniće Beograđani. Što se funkcionisanja grada tiče, Grad i Uprava čine složen sistem u kome su nadležnosti jasne i oko toga nema dileme, niti ja o tome polemišem", naveo je Radojičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija