• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.02.2022

13:58

Gospodine Vladeta, ako mene oslovljavate sa "doktor", onda Mariniku zovite "nastavnica rumunskog", Đilasa "avio inženjer", a Aleksića "carinik"!

sns.org.rs

Politika

Gospodine Vladeta, ako mene oslovljavate sa "doktor", onda Mariniku zovite "nastavnica rumunskog", Đilasa "avio inženjer", a Aleksića "carinik"!

Podeli vest

Ako gospodin Vladeta Janković oslovljava sa "doktor Šapić", onda očekujem da i svoje političke prijatelje i saborce, po istom principu oslovljavava sa "nastavnica rumunskog" i sa "avio inženjer", poručio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik Gradske opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić

Nejgovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Vidim da me gospodin Vladeta Janković već više puta naziva javno "doktorom Šapićem" iako se ja nikad nigde nisam tako predstavljao, niti na tome insistirao.

U našem narodu "doktorima" se obično nazivaju lekari koji leče ljude, a skoro nikada tako ne zovemo nekog, ko je iz bilo koje oblasti završio doktorske studije.

To se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi.

Ukoliko namera gospodina Jankovića nije ismevanje, već je to deo njegove prakse, onda očekujem da i svoje političke prijatelje i saborce, po istom principu oslovljavava.

U tom slučaju će Mariniku Tepić nazivati "nastavnicom rumunskog", Dragana Đilasa "avio - inženjerom", jer je završio Odsek za vazduhoplovstvo, Vuka Jeremića, "teorijskim fizičarem", a Mikija Aleksića, "carinikom", pošto je pohađao Višu poslovnu školu za porez i carinu.

Ukoliko to ne bude radio, jasna je namera da ja budem ismejan, misleći valjda da će se tako bolje preporučiti za poziciju za koju se kandiduje.

Iskreno od njega nisam takav stav očekivao, ali to svakako neće promeniti moj pristojan i kulturan odnos prema njemu, koji sam i do sada imao". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

Bravo gospodine Šapiću! Mi se svakako razlikujemo od ovih ludaka, kretena, jajara! Ja kao običan čovek, i nisam vulgaran kad ove Đilasove plaćenike nazivam ovako! Činjenica je da su oni sve ovo, pa i još gore, ali ja nemam reči sa kojim bi opisao njihovo pravo stanje psihe, svesti, osećanja! Mnogo su gori od onoga što bilo koja reč može o njima da kaže! A za vas gospodine Šapiću puna podrška!

Normalac

pre 2 godine

Nema potrebe da bude ismejan, svakako je već isuviše smešan.

Hahahah

pre 2 godine

Lazni doktor se uvredio?! Pa osporava prosvetu i inzinjere, jer je to 'pravedno" u njegovom svetu?! Hahahahha! Da ne bude zabune, lazni doktore, oni su pravi nastanici rumunskog, i pravi avio inzinjeri, a ti si lazni udbaski doktor! Izvrsi harakiri, sramoto!

Komsija

pre 2 godine

SAPIC JE DOKTOR ZA OVOG IZLAPELOG I HALAPLJIVOG STARCA

Penzionerj

pre 2 godine

Pusti. Deki a prolupao, senilan i neobučen nizašta. Jedino se razume u market. Možda je i to zaboravio.

Gojko

pre 2 godine

Rumunka neka se vrati odakle je došla ne trebaju nam strani špijuni u vlasti!

Milica

pre 2 godine

Carinik neka manje otvara usta, da ne bi pričali kome je sve pomagao na granici oko sverca!

Ivana

pre 2 godine

Podrska za gospodina Sapica, otkad je on na mestu predsednika opstine NBG, vidno je primetan razvoj u svakom pogledu.

Ako Vučićev predlog bude prihvaćen i građani nam ukažu poverenje, sigurno ću biti gradonačelnik Beograda - NEMA NIKAKVE DILEME!
Politika

Ako Vučićev predlog bude prihvaćen i građani nam ukažu poverenje, sigurno ću biti gradonačelnik Beograda - NEMA NIKAKVE DILEME!

Mi ćemo 11. februara na Glavnom odboru potvrditi gradsku i parlamentarnu listu. Ukoliko predlog predsednika Vučića da ja budem prvi na listi za Beograd bude prihvaćen, i ukoliko mi nakon izbora budemo u prilici da formiramo većinu, ja ću sigurno biti gradonačelnik Beograda, tu nema nikakve dileme, rekao je danas Aleksandar Šapić, potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik gradske opštine Novi Beograd

02.02.2022

12:26

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast?

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija