• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2022

10:31

Zapadne sile su 1999. godine bombardovale Srbiju tvrdeći da kršimo ljudska prava, zašto sada ne bombardujete Moskvu? Šta bi? Gde ste sada mali miševi?

Printscreen TV Pink

Politika

Zapadne sile su 1999. godine bombardovale Srbiju tvrdeći da kršimo ljudska prava, zašto sada ne bombardujete Moskvu? Šta bi? Gde ste sada mali miševi?

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević istakao je jutros, gostujući u Jutarnjem programu na TV, da su zapadne sile 1999. godine tvrdile da Srbija krši ljudksa prava, pa su je bombardovali, a da sada isto tvrde i za Rusiju, ali da ne smeju da mrdnu

- Mi ne smemo nikada da odustanemo od teritorijalnog integriteta. Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja nas je podržala tokom 1999. godine. Ali i sa druge strane ne možemo da zaboravimo da nam je Rusija strateški partner, ali i da nam je dosta pomogla. Ozbiljni političari shvataju poziciju Srbije. Mi smo zemlja koja je 1999. godine bombardovana na gori način, uz dužno poštovanje prema Ukrajini. Ali ono 1999. godine bio je čist teroristički međunarodni kriminal. Sada oni od nas takvih traže da zauzmemo stranu. Kad kažu ovi hejteri,ali zašto je Srbija posebnam pa jeste, zato što je bombardovana, zato što je žrtva osmišljenog novog svetskog poretka. Ako neko u Evropi ima pravo da ostane nezavisan i neutralan onda je to Srbija. Svaka druga politika bi bila pogubna po nas. Imamo izraziti interes da sarađujemo sa EU, ali i sa Ruskom federacijom, a da ne govorimo o Kinezima. Da neće možda Makron da ratuje sa Rusima. Ajde kad smo već pomenuli zapadne sile. Kako su oni objašnjavali napad na Srbiju 1999. godine. Oni su tvrdili da je u pitanju humanitarna katastrofa, da srpska vlast krši međunarodna prava, krši ljudksa prava. To su tvrdili. Sada isto tvrde i za Rusiju. Ja bih ih pitao jednu stvar, a zašto sada ne bombarduju Moskvu? Šta bi? Lako je na Srbiji šiljiti onu stvar, ajte sad, gde ste sada mali miševi?
 

Dragan J. Vučićević komentarisao je i sraman potez opozicije koji je juče plasirao lažne vesti, ali i pozivao na to da se Rusiji uvedu sankcije.

- Ako neko misli da će nam biti bolje ako uvedemo sankcije Rusiji neka glasa Dragana Đilasa, Mariniku Tepić, Zdravka Ponoša, Vladetu Jankovića....Naravno da nam neće vbiti bolje, ali eto oni su glavni zagovornici toga. Juče, kada se državni vrh oglasio i izneo stav Srbije koji je umeren i koji je najbolji mogući, oni opet napadaju. Nakon obraćanja oglasile su se i ruska i američka ambasada koje su zadovoljne stavom Srbije. To je pobednička politika Srbije i našeg predsednika Vučića - rekao je Vučićević kod Jovane Jeremić u Jutarnjem programu.

Foto: Printscreen TV Pink

Glavni urednik "Informera" kaže da jedino opozicije kaže da je Vučićev potez loš. 

- Samo opozicija kaže da je naš potez loš? Vidite, kada se Đilasov Vladeta janković bavio diplomatijom 2003.  godine, kada je odlučivao nešto, Amerika je vršila nezakonitu invaziju na Irak. Šta je Srbija tada uradila? Proterala je diplomate iz iračke ambasade iz Beograda. Oni su nam izgleda bili krivi za nešto. Po nalogu Vašingtona samo ih proterali - objasnio je Vučićević i dodao:

- Zdravko Ponoš i kada je bio načelnik Generalštaba, i kada se, nažalost, pitao nešto u Vojsci, nije imao ni tada plan. Sve su mu drugi nametali. Opoziciju ne bi bilo briga za interes građana i Srbije, već ni brinuli o interesu stranih amabasada, pošto bi tada mogli da napune svoje džepove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 2 godine

Па,каже ... Муцаш,понављаш речи,крештиш из грла ... 84% говора су ти изречене глупости!Једно те исто ,па,исто? ...Од мене си добио епитет ПИЧКА ИЗДАЈНИЧКА! Радо рекламираш АЛБАНСКЕ ОКУПАЦИОНЕ СНАГЕ!Објавио си њихову песму? То је био врхунац издајства!ВРХУНАЦ! Срам те било ако знаш шта је то. Питам те: - Где ти видиш да је Ђилас и Понош опозиција?Сабраћа чији корени нису у Србији гложе се ко ће да господари Србијом?Разумеш,бато,Вучићебићу? ... Био си жути ,па,као,био си брљив?ТИ СИ ВОЈНИК СВАКЕ ВЛАСТИ!Аутор си невоље да нас грађани великих градова не воле јер ту постоји рад свих медија.МЕНИ СУ КАО ФАКТОРУ ИЗ СНС ЛЕЂА ОКРЕНУЛА ДЕЦА,СУПРУГА,РОЂАЦИ ... ПС.Вучићевићу,маскирај се и дођи ми у госте и даљинским давај ПИНК!И онда слушај моје укућане који су сви образоване особе.НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ РАЗМАСКИРАШ!Моја Радојка би те ојадила ...

Milan63

pre 2 godine

Čačkali su ruskog medveda, a onda se desilo ono što gledamo u filmovima. Žalosno je što je jedan političar na čelu bratske Ukrajine dozvolio sebi tu glupost da bude uptrebljen od strane licemernih zapadnih lidera za provociranje Rusije i terorisanje ruskog stanovništva u Donbasu. To se ne radi. A sada nahùškan od Zapada nastavlja da ratuje za njihov geostrateški interes do poslednjeg Ukrajinca. A licemerni Zapad šta radi? Umesto da smiruje sukob, doliva i dalje benzin na vatru. Ima mnogo pozivanja sa te strane na međunarodno pravo koga su se sad setili, a koje su zgazili 1999. Vučić je pametno i državnički reagovao, za razliku od dela neodgovorne i antisrpske opozicije, a to se vidi i po reakciji i ruske i američke strane. Što se tiče EU, daj Bože da se tamo nikada ne nađemo i postrojavano protiv Rusije ili bilo koga drugog po naređenju Velikog brata. Srpski narod i srpska država nikada neće nikome uvoditi sankcije, a najmanje bratskoj Rusiji ili bratskoj Ukrajini.

Milan

pre 2 godine

Gospodine, šteta je da tebi neko daje prostor u javnim medijima, da ti daješ neke paušalne, neotesane i nimalo diplomatske izjave. Ti si običan neotesani agresivac i primitivac koji sa ovakvim izjavama može da nastupa u seljačkoj kafani a ne u javnim medijima. Šteta je za Vučića da ima ovakve oko sebe jer mu stvarno užasno kvare rejting. Hvala za objavu mog komentara.

Ana

pre 2 godine

Da se zapad vodio istom logikom trrbao je prvo da bombarduje sam sebe, pa onda da bombarduje ukrainu zbog 8 godina terora nad Donjeckom... onda Rusi nebi morali da intervenisu... e sad kad jesu sad mogu na Moskvu ako smeju ali.nece zato sto znaju da ce oni to isto uraditi na.nekom drugom.mestu ponovo...

Botovi VUCIC PEDER

pre 2 godine

dali ima osoba u smrdiji da izgleda kao slaven svi izgledate kao cigani i poturad genetika je to

miroljub

pre 2 godine

Mali miševi su sada u mišjoj rupi i vežbaju novistari hit za evroviziju:sankcije,sankcije i očekuju pobedu pošto im je glavni pevač čuveni solista Čamovina(Bajden)

sledeća vest

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Brutalna šamarčina! Pomorska armada NATO ne može da pobedi Hute, Crveno more je sramota američke mornarice!
Malo su se preigrali

Brutalna šamarčina! Pomorska armada NATO ne može da pobedi Hute, Crveno more je sramota američke mornarice!

Vojna operacija "Čuvar prosperiteta", koju su bučno pokrenule mornarice Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Evropske unije, naletela je na neosvojivu odbranu Huta. Neuspeh NATO kampanje u Jemenu pridružuje se dugačkoj listi neuspešnih zapadnih vojnih kampanja: Korejski rat 1953, Vijetnam 1975, neuspeh američke intervencije u Somaliji 1993 (čuveni Crni jastreb u Mogadišu) i američka okupacija Avganistana 2021.

04.07.2024

23:00

Smrtna presuda! Panika u NATO, Francuska će napustiti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima!
Zapad na nogama

Smrtna presuda! Panika u NATO, Francuska će napustiti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima!

NATO strahuje ds bi Francuska mogla da se povuče iz članstva u Alijansi i da bi to mogla da bude jedna od kljulnih odluka krajnje desnice okupljenje oko Žordana Bardele i Marin Le Pen. Nacionalno okupljanje koje predvode upravo Bardel i Lepenova mogli bi da u nedelju preuzmu lormilo "pete republike", a to je alarm ne samo za EU, već i za Vašington"!

04.07.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija