• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2022

14:25

Vesić: Srbija je dovoljno snažna da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji!

Informer.rs

Politika

Vesić: Srbija je dovoljno snažna da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Gostujući jutros na televiziji Hepi, član Predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik, Goran Vesić, istakao je da je za nas u ovom momentu najvažnije što je Srbija dovoljno snažna da zaštiti svoj narod ne samo na Kosovu i Metohiji, već i u drugim zemljama regiona i dodao da je to posledica svega što se poslednjih deset godina radilo u Srbiji


Naša ekonomija je sve snažnija, položaj u medjunarodnoj zajednici je sve bolji što je dovelo do toga da mi možemo da zaštitimo naš narod, bilo gde da on živi, što na žalost nije bio slučaj u prošlosti i dešavale su se stvari kao što su “Oluja” gde je proterano više hiljada stotina Srba.

- Sve što se dešavalo u Briselu proteklih dana i sve što će se dešavati u budućnosti, pokazuje da Srbija ima svoje saveznike u svetu, i to ne samo u zemljama koje ne priznaju nezavisnost Kosova i Metohije, već i u onim zemalja koje priznaju tu samoprozvanu nezavisnost. Zahvaljujući predsedniku Vučiću, pitanje Srbije je ponovo vraćeno na sto svetskih sila. Sada i zemlje koje priznaju nezavisnost, razumeju da je neophodno uvažiti interese Srbije, a oni su istorijski, politički, ekonomski kao i kulturni - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da više nemamo situaciju kao 2012. godina, kada je jedini način razgovora sa našom zemljim bio da priznamo nezavisnu državu Kosovo, sada se ponovo razgovara sa Srbijom o tome kako da se nadje modalitet i rešenje za celu situaciju.

- Situacija u kojoj se danas nalazimo je bitno drugačija nego što je to bio slučaj 2012.godine, ovo o čemu smo izmedju ostalog razgovarali u Briselu je nešto što je neko u ime Srbije potpisao 2011. godine. Ne želimo da budemo neodgovorni kao što je rekao predsednik Vučić, nećemo reći da ne želimo da sprovodimo ono što su potpisali neki pre nas, samo želimo da ukažemo na to da su potpisivane neke stvari koje nisu dobre za Srbiju. Kao što je bilo pitanje Medjunarodnom sudu pravde, koji je tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić postavio, koje je inače udarilo pečat na samoproglašenu nezavisnost na šta se inače i albanski lideri dan danas pozivaju.

Naš položaj je danas drugačiji iz nekoliko razloga, prvo danas je Srbija ekonomski snažnija, ima lidera koji je veoma poštovan u medjunarodnoj zajednici i imamo mogućnost da na svojoj strani imamo zemlje koje priznaju samoproglašenu nezavisnost.

Danas kao što znate zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, 23 zemlje su povukle jednostrano priznanje te samoproglašene nezavisnosti. Danas 101 zemlja sveta od 197 koliko ih ima u Ujednjenim Nacijama ne priznaje samoproglašenu nesavisnost KiM. 
Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija je ponovo vidljiva i uvažavana - izjavio je Vesić.

Vesić je još rekao, da što se Albanaca tiče, oni imaju istu politiku poslednjih 100 godina a to je da se Srbi isele sa Kosova i Metohije i da to nema veze sa tim ko je na vlasti.

- Najvažnija poruka, koju je predsednik Vučić juče poslao jeste da su Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni, govore jednim glasom, veruju svom rukovodstu i da albanci nisu uspeli da ih podele uprkos raznim pokušajima. To znači da ćemo uspeti da zaštitimo naš narod, neće biti nove “Oluje” i izbegličkih kolona, dokle god je Aleksandar Vučić na vlasti Srbi nigde neće biti proterivani - ističe Vesić.

- Narednih deset dana ćemo uraditi sve što možemo da dodjemo u situaciju da se napravi kompromis, a to znači da se primeni Briselski sporazum, da se formira Zajednica srpskih opština, da vrate manastirska imanja, da Albanci konačno počnu da poštuju ono što su potpisali.
I da na taj način počnemo novu fazu pregovora, predsednik Vučić nikada neće odbiti pregovore, pregovaraće sto puta ako treba i ako mu nije lako da priča ni sa Kurtijem ili bilo kim pre njega.
Uvek će pre izabrati da sto puta razgovara nego jedan sat da se svadja sa nekim.

Mi smo spremni na razgovor i kompromis, kako je i sam ambasador Hill rekao: “Srbija je izašla sa konstruktivnim idejama, Sjedinjene Američke Države čestitaju Srbiji na tome što zaista želi da se nadje rešenje i kompromis”, i to zaista jeste tako - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Glasinac

pre 1 godinu

Sanja: Uvek bila i tako će biti i u buduće.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija nikad nije zaboravila na svoj narod koji živi na Kosovu i Metohiji.

Veljko M

pre 1 godinu

Vlada: Srbija neće nikada svoj narod koji živi na KiM ostaviti na cedilu.

Aca

pre 1 godinu

Albanci bi konačno mogli počnu da poštuju ono što su potpisali.

Aca

pre 1 godinu

Za razliku od Kurtija i Albanaca, Srbija je uvek spremna za razgovor i kompromisno rešenje.

tale

pre 1 godinu

najhrabriji Srbi danas žive na Kosovu, a ne u Srbiji

Petar

pre 1 godinu

Ja verujem da mi imamo tu potrebnu snagu, ali pre svega trebamo svojom pameću da iz ove situacije izađemo kao pobednici i to treba da nam bude prioritet.

Dara

pre 1 godinu

Srbija zaista zeli mir inapredak. To rat ne donosi.

Anja

pre 1 godinu

Srbiju danas vodi politički stabilna stranka, koja čini sve da se nemili događaji iz prošlosti ne ponove.

Kosta

pre 1 godinu

Srbija vodi ozbiljnu i stabilnu politiku koja nece dozvoliti novu Oluju i progone. Spremni su na razgovor i dogovor sto smo i dokazali u Briselu.

Lara

pre 1 godinu

Srbija danas je vojno neutralna drzava koja ima mogucnost bude li prinudjena da sama stiti svoju teritoriju i svoje gradjane. U tome se ogleda snaga Srbije danas.

Deda

pre 1 godinu

Srbija je snažnija, jača, nego ikad uz to i nepokolebljiva i neće svoj narod ostaviti na cedilu kao što je to bilo ranije.

Nina

pre 1 godinu

Srbija je dovoljno jaka i snažna i pod okriljem Vučića spremna da zaštiti svoj narod!

Ana

pre 1 godinu

Srbija uz svoj narod.Jedinstveno u odbrani drzavnih interesa.

Boki

pre 1 godinu

Narod na KiM može biti siguran da nikada neće biti ostavljen i zaboravljen.

ivana

pre 1 godinu

Progona Srba više neće biti, Srbija čvrsto stoji iza svog naroda

mara

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da se iživljavanja i maltretiranja Srba na KiM prestanu, i Srbija je više nego ikad spremna da zaštiti svoj narod koji tamo živi

mara

pre 1 godinu

Dosta je bilo omalovažavanja Srbije i njenog toleerisanja nenormalnog ponašanja od strane Albanaca

ivana

pre 1 godinu

Naša zemlja je čvrsto rešena da se uhvati u koštac sa necivilizovanim Kurtijem i njegovom bandom

Željko

pre 1 godinu

Srbija je danas ozbiljna i jaka država koja neće mirno gledati kako neko ugrožava srpski narod. Nema igranja sa bezbednosti Srba na KiM, to neka je Kurtiju jasno.

Saša

pre 1 godinu

Nikada više neće biti pogroma nad srpskim narodom, jer Vučić i današnja jaka Srbija to neće dozvoliti.

Zoran

pre 1 godinu

Albanci sigurno sanjaju o novom pogromu nad kosmetskim Srbima, ali mogu da zaborave na to. Pod Vučićevim rukovodstvom, Srbija je izrasla u snažnu državu koja će u svakom trenutku zaštiti srpski narod.

Lazar

pre 1 godinu

Današnja država Srbija nije ona Tadićeva slaba Srbija koja je mirno gledala kako joj šiptari terorišu narod 2004. godine. Ovo danas je Vučićeva jaka Srbija, sposobna da zaštiti Srbe u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu.

Milan

pre 1 godinu

Nikada se više neće dogoditi pogrom nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. To današnja jaka država Srbija garantuje.

Drina

pre 1 godinu

Naravno da je Srbija sposobna da zaštiti svoj narod na KiM i u to ne treba niko ni da sumnja.

Drina

pre 1 godinu

Naravno da je Srbija sposobna da zaštiti svoj narod na KiM i u to ne treba niko ni da sumnja.

Milja R

pre 1 godinu

Svi oni koji razmišljaju o nekim novim Olujama i izbegličkim kolonama, bolje bi bilo da od toga što pre odustanu.

Branko N

pre 1 godinu

Svi moraju da znaju da se Srbija neće nikada odreći dela svoje teritorije.

mila

pre 1 godinu

Srbija je ojačala vojno, diplomatski i strateški je pozicija Srbije takva da je faktor stabilnosti na Balkanu. Još uvek se drže konci u rukama, nema predaje

Nena

pre 1 godinu

Srbija jeste snažan i jaka i što je najbitnije ,uvek je tu za svoj narod gde god se on nalazio.

Nena

pre 1 godinu

Za Srbiju je sada ovo najvažnije pitanje i najbitnije u ovom trenutku,jer nas narod nam je uvek najbitniji ,nećemo dozvoliti da bilo ko gazi po njemu.

Nena

pre 1 godinu

Srbija i Vučić neće dozvoliti da njegov narod pati i trpi ugnjetavanje od Albanaca, cini se sve da to sukoba ne dodje ,narod zeli da živi mirno .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija