• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2022

18:57

ESKOBAR I ŠOLE U BEOGRADU 13. DECEMBRA!

Tanjug

Politika

ESKOBAR I ŠOLE U BEOGRADU 13. DECEMBRA!

Podeli vest

Zamenik pomoćnika državnog sekretara, specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i savetnik Stejt departmenta Derek Šole posetiće Beograd 13. decembra, rečeno je Tanjugu u Ambasadi SAD.

Iz ambasade nisu navedeni detalji vezani za Eskobarovu posetu, a portparol Stejt departmenta rekao Tanjugu - da poseta Eskobara regionu predstavlja deo redovnih konsultacija.
- Zamenik pomoćnika državnog sekretara često putuje u region i biće tu uobičajenih konsultacija - naveo je portparol Stejt dipartmenta.


Iz ambasada SAD podsećaju da je Stejt department objavio detalje poseta savetnika Šolea regionu uključujući posetu Zagrebu i Briselu.

- Šole će 12. i 13. decembra boraviti u Prištini gde će se sastati sa vladinim zvaničnicima i drugim političkim liderima, kako bi razgovarali o nastavku saradnje po nizu pitanja, uključujući napore SAD da unaprede integraciju Kosova u evropske i evroatlantske strukture, uključujući dijalog uz posredovanje EU za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, usredsređenog na međusobno priznavanje - navedeno je u tom saopštenju Stejt departmenta.

Foto: US State Department

Derek Šole


Šole će 13. decembra stići u Beograd, dodaje se, gde će razgovarati sa vladinim zvaničnicima o energetskoj bezbednosti, regionalnoj ekonomskoj integraciji i napretku ka cilju Srbije – članstvu u EU. 
- On će takođe razgovarati o ulozi Srbije u jačanju regionalnog mira i bezbednosti i njenom kontinuiranom angažovanju u dijalogu uz posredovanje EU kako bi se postigla sveobuhvatna normalizacija odnosa sa Kosovom - navedeno je u saopštenju.

   





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojko

pre 1 godinu

Treba iskoristiti naše prijatelje iz SAD da pomognu da se pitanje KiM vrati u SB UN. EU je nesposobna jer 10 godina ne utiče na Prištinu da ispune svoj deo sporazuma iz Brisela. Takođe ih zamoliti da pomognu da se izmeni sastav KFOR ne doprinosi to što je najveći deo tog sastava iz zemalja koje su priznale K kao nezavisnu državu. Takođe, KFOR sprečava realizaciju rezolucije SB UN o vraćanju vojske i policije na KiM. Nemamo na koga da se oslonimo osima na naše američke prijatelje. Komandant KFOR da bude Indijac, sastav KFOR iz Indije, Kine i iz Srbiji prijateljskih zemalja.

Vesna

pre 1 godinu

Neka prvo odu na Kosovo, da onog nakvrdžanog Kurtija opamete i urazume jer nastavi li ovako, dobiće po p...i i što zasluzuje. Pa zar Ameri ne vide da je on jedan je#ivetar koji veze nema sa politikom, da je obicna sirovina, balvan koji ce zakuvati situaciju na Kosovu. Sta on misli, da ce Srbija mirno gledati kako se nasilno ponasaju prema nasem zivlju dole?! On je od pameti rastavljen ako tako misli. Nemoj da se digne narod, nek USA i EU sprece budalu u nerazumnom ponasanju. U suprotnom...neće valjati, to je svima jasno! I mira vise neće biti ni za koga na Kosovu. Krajnje je vreme da idejni tvorci tzv. R. Kosovo osveste Kurtija iz duboke nesvesti!

sledeća vest

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija