• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2023

21:01

Trivan: Šokirana sam izjavom Đoga kojom optužuje predsednika Vučića za zabranu filma "Košare"

m:tel

Politika

Trivan: Šokirana sam izjavom Đoga kojom optužuje predsednika Vučića za zabranu filma "Košare"

Podeli vest

Jelena Trivan, nekadašnja predsednica UO Filmskog centra Srbije, reagovala je danas na izjave Balše Đoga da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zabranio snimanje filma "Košare".

Iako odavno nisam u FCS znam dobro šta je država, zakon i procedure i zato sam šokirana izjavom Đoga kojom optužuje predsednika Vučića za zabranu filma "Košare." 

Znam da je FCS imao podršku predsednika za snimanje svih nacionalnih filmova: Dare, Oluje, Dece Kozare, Mraka, Heroja Halijarda. Znam i da su svi ti filmovi dobili podršku na konkursu u legalnoj proceduri bas kao i Košare. 

Jedino je Đogo imao privilegiju da ne poštuje ni obaveze prema Filmskom centru ni prema producentu i da se pohvali na Bogojavljenje da su mu uslišene molbe i da je Ministarstvo kulture naredilo da on mora biti reditelj filma. 

Dakle, Đogo ne krije da voli političke prečice, privatne veze i kršenje procedure i da mu je zahvaljujući tome omogućeno da oni koji su dobili na konkursu da snimaju "Košare" raskinu ugovor i vrate sva čak i utrošena sredstva državi uključujući i Đogov honorar što je moguće očito samo u njegovom slučaju i tu mu politička podrška ne smeta. 

U međuvremenu bili su konkursi u Fcs na koje se Đogo nije prijavio, nije pokušao ni kod jednog tv producenta da konkuriše, ali je valjda shvatio da kako nijedno pravilo za njega ne važi da u njegovom slučaju predsednik treba da konkuriše za njega i snimi film. 

Inače će biti kriv. I to baš danas godinu i više nakon tog događaja kada se vode pregovori u Briselu Đogo nas obaveštava u duhu onih koji uzvikuju da je Vučić izdajica da je ni manje ni više nego zabranio "Košare". Kakva čudna koincidencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 1 godinu

Odakle samo smelosti i hrabrosti tom Balsi da tako nesto izjavi,kad i on sam zna da to Vucic nikad ne bi uradio,tu je opozicija po obicaju umesala svoje prljave ruke!!

Nikola

pre 1 godinu

Predsednik ne bi zabranio snimanje bilo kog filma a posebno ne filma koji treba da obeleži slavu heroja sa Košara.

Ceca

pre 1 godinu

N1 su tajkunski mediji koji ni na ovaj dan ne prestaju da napadaju Vucica i da smisljaju lazi. Kosare je bas spomenuo Vucic prvi i on je je uvek istinu govorio.

Sanja

pre 1 godinu

Balsu treba da je stid!Vucic nikada ne bi zabranio snimanje filma “Kosare”!Ovo su lazi!

Ivana

pre 1 godinu

Stvarno sramota sto Balsa laze!Vucic to nikada ne bi uradio!Sramota!

Sanja

pre 1 godinu

Tajkunski mediji nemaju više šta da pišu, pa izmišljaju svakakve laži. Od kada je SNS na vlasti i Vučić predsedndnik svaki zločin nad srpskim stanovništvom se pristojno obeleži da se ne zaborave žrtve tih zločina.

Karolina

pre 1 godinu

Djogo uvek nadje pravo vreme kada ce neku glupost da izjavi i to uglavnom kada se sudbina Srbije rasava.

Jana

pre 1 godinu

Djogo hoce da dodje do jeftinih politickih poena, svaku situaciju pokusava da iskoristi.

Tanja

pre 1 godinu

vazne stvari se danas resavaju u Briselu, a lazni patriota gleda kako ce doci do nekih jeftinih politickih poena za sebe plasirajuci nebuloze u javnost.

darkodarko

pre 1 godinu

A za sta vam pa Vucic nije kriv majke vam vase mie?Prestanite sa tom decjom igrom kojom ne znam sta pokusavate da uradite ili dobijete.

nevenanevena

pre 1 godinu

A ko je ovaj Djogo,odakle se sad pojavio?

Gojko

pre 1 godinu

Djogo je bas danas nasao da se pravi pametan, cudno, to je mogao i juce da izjavi.

Mici

pre 1 godinu

Bas danas je Djogo nasao da napadne Vucica, mnogo slucajnosti.

Marko

pre 1 godinu

Djogo je sve ovo uradio planski kako bi bas danas izveo napad na Vucica, dok se danas resavaju jako bitna pitanja po Srbiju.

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija