• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

09.05.2023

16:07

KURTIJU SE OPASNO DRMA FOTELJA: Vladajuća poslanička grupa u Prištini spala sa 66 na 61 poslanika!

Informer DN

Politika

KURTIJU SE OPASNO DRMA FOTELJA: Vladajuća poslanička grupa u Prištini spala sa 66 na 61 poslanika!

Podeli vest

Vladajućoj poslaničkoj grupi u Skupštini tzv. Kosova trenutno ostaje samo 61 poslanik (120 poslanika ukupno) za usvajanje predloga zakona, od ukupno 66 koliko ih je bilo na početku. Ove činjenice pokazuju da se samoprozvanom premijeru Aljbinu Kurtiju opasno drma fotelja!

Odlazak poslanika Hakija Abazija i Fatmira Humolija, višemesečno neučestvovanje u glasanju poslanika Drite Milaku, kao i porodiljsko odsustvo poslanica Sarande Bogujevci i Tinke Kurti, smanjili su broj poslanika u vladajućoj poslaničkoj grupi u Skupštini lažne države Kosovo. 

Šefica poslaničkog kluba Samoopredeljenja, Mimoza Kusari-Ljilja, kaže da postoje izazovi unutar poslaničke grupe, a takođe, uputila je kritike opoziciji zbog odbijanja da ispuni svoju ustavnu obavezu da učestvuje u glasanju.

Dve zamenice su na porodiljskom odsustvu, to su zamenica Saranda Bogujevci i zamenica Tinka Kurti. Sada naša poslanička grupa ima 61 aktivnog poslanika koji učestvuje u glasanju i podržava vladu u zakonodavnim inicijativama, čak i onima sa prostom većinom. U situaciji kada poslanik Samoopredeljenja kasni ili ima neku obavezu ili je na putu, donošenje odluka postaje nemoguće, jer opozicija odbija da izvrši svoju ustavnu i obaveznu dužnost, da učestvuje u glasanju - kaže Kusari-Ljilja.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost tzv. Kosova, Besnik Tahiri, kaže da opozicija nema obavezu da pravi kvorum vladajućoj većini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Ne smemo da dozvolimo nikakvu zlupotrbu dece u političke svrhe.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Blokirane ulice Pariza! Policija, rotacije i barikade na sve strane: "Turisti, bolje ne dolazite"! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Blokirane ulice Pariza! Policija, rotacije i barikade na sve strane: "Turisti, bolje ne dolazite"! (FOTO/VIDEO)

Olimpijske igre u Parizu zvanično počinju večeras, kada će na reci Seni biti upriličena spektakularna ceremonija otvaranja, a povodom toga blokiran je maltene čitav centar grada! Gotovo da nema ulice koja nije ograđena ili metalnim ili drvenim barikadama, a na svakom ćošku nalaze se pripadnici žandarmerije i vojska, što i ne čudi s obzirom na ogroman priliv ljudi u prestonicu Francuske.

26.07.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija