• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2024

18:03

Ana Brnabić: Problem koji ih muči nije ni litijum ni životna sredina, već Aleksandar Vučić

Tanjug

Politika

Ana Brnabić: Problem koji ih muči nije ni litijum ni životna sredina, već Aleksandar Vučić

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila danas da problem koji muči opoziciju nije ni litijum, ni životna sredina, već da se iza svega krije pokušaj zaustavljanja i otimanja države, bez izbora, referenduma i da je to samo borba protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Trenutak istine. Pa tako recite ljudima! To je problem koji imate i koji vas muči, a ne ni litijum, ni životna sredina. Ovo je pokušaj zaustavljanja i otimanja države, bez izbora, bez referenduma, samo borba protiv Aleksandra Vučića", napisala je Brnabić na mreži X povodom izjave ekonomiste Srećka Đukića da "ako se projekat iskopavanja litijuma realizuje, Vučić će ostati na vlasti koliko bude hteo".

Brnabić je navela da su se u dva dana čule dve istine - juče da je bivša vlast izmenama zakona zapečatila da Rio Tinto dobije eksploatacionu dozvolu za projekat Jadar, a danas da neće više znati, nakon ovog važnog geostrateškog i ekonomskog projekta, kako da pobede Vučića. 

"Zato su sve upregli u ove proteste - od 'mentalno izazvanih' osoba, do Šolaka lično", napisala je Brnabić.

Đukić je za RSE prethodno izjavio da, ako projekat litijuma zaživi i krene punim tempom, Vučić na neki način postaje gospodar situacije na Zapadnom Balkanu, da će njegova pozicija jačati i da će ostati na vlasti koliko bude hteo.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Kijev priznao, protiv Putina i Rusije ratujemo i u Africi! Maske su pale, svet se ovoga plašio, posledice su zastrašujuće!
Nimalo naivno

Kijev priznao, protiv Putina i Rusije ratujemo i u Africi! Maske su pale, svet se ovoga plašio, posledice su zastrašujuće!

Rusija i Ukrajina su u ratu i na tlu Afrike?! Vlada Malija, koju predvodi pukovnik Asimi Goita, uz podršku Moskve, najavila je „trenutnu suspenziju diplomatskih odnosa sa Ukrajinom" zbog, kako su naveli u Bamaku, "podrške vlade iz Kijeva pobunjenim Tuarezima iz pokreta Azavad". Bamako optužuje Kijev da pomaže "terorizam i ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet Malija".

05.08.2024

19:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija