• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

05.08.2024

20:00

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)

EPA

Olimpijske igre

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (14.30, RTS 1) protiv Australije igra četvrtfinalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu, a preko puta imaće nekoliko jako poznatih košarkaša koji su igrali upravo u našoj zemlji! Naravno, sve oči biće uprte u Dantea Egzuma i Džoka Lendejla, koji su bili i ostali ljubimci navijača Partizana, a "orlovima" će rival biti i Duop Rit (28), nekadašnji centar Crvene zvezde, a sada poznati NBA as.

Ovaj momak je za crveno-bele nastupao u sezoni 2020/21, nakon tri godine provedene u FMP-u iz Železnika. U Zvezdu je stigao nekako na mala vrata u onom timu koji je selektirao Saša Obradović i uprkos nekim zaista blistavim partijama u toj godini, nije se zadržao duže od jedne sezone.

Crveno-beli, ali ni drugi evroligaši, očigledno u tom periodu nisu primetili potencijal ovog snažnog košarkaša, koji je sa Malog Kalemegdana otišao prvo u Australiju, u Ilavara Hokse, a potom u Kinu, pa čak i u Liban.

Ovaj momak je prošle godine nekako iznenada dobio priliku da se dokaže u NBA ligi i iskoristio ju je, narodski rečeno, iz prve. U prvi mah bili su to kratkoročni ugovori, da bi u februaru ove godine, nakon nekoliko maestralnih partija, dobio dugogodišnji ugovor od ekipe iz Oregona.

Foto: EPAIMAGES

Duop Rit

 

 

Sa Ritom smo se sreli na treningu Australije pred meč sa Srbijom i ovaj momak je, nakon nekoliko uzastopno pogođenih trojki, pristao da govori za Informer.

Kako kaže, očekuje spektakularan meč protiv Srbije, čiji je selektor Svetislav Pešić, "ozije" nazvao najtežim rivalom u četvrtfinalu.

- Biće to dobra utakmica, siguran sam. Fizički zahtevna i jedva čekamo da počne. Istina, nedavno smo igrali u Abu Dabiju, ali to je bila egzibiciona utakmica i ne toliko važna. Za razliku od nje, ova sutra biće jako bitna i za nas i za vas. Moramo jako dobro da se pripremimo, svesni smo kvaliteta Srbije - počinje Rit priču za Informer.

Protiv sebe imaće nekadašnje saigrače iz Zvezde. U pitanju su Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, sa kojima je u sezoni 2020/21. osvojio triplu krunu.

- Da, da, biće sjajno da ih vidim. Sa njima sam ostao u kontaktu i u sjajnim odnosima. Jedva čekam da se sretnemo ponovo, ovog puta na terenu.

Rit će od svih igrača Australije imati možda i najteži posao - da sačuva Nikolu Jokića. To nisu uspeli ni centri mnogo većeg renomea, pa Australijski div, poput mnogih ranije, ističe da je Nikolu praktično nemoguće zaustaviti.

- Jokić je MVP NBA lige. Znate šta to znači. Sjajan igrač, ma fenomenalan. Ceo svet zna koliko je dobar. Kako ga zaustaviti? Pa, njega ne možete da zaustavite. Kada igrate protiv igrača njegovog nivoa, morate da pokušate da mu otežate posao i da se timski angažujete kako biste ga zaustavili.

Foto: EPAIMAGES

Duop Rit (broj 26)

 

Iako je Srbiju napustio pre tri godine, kaže da mu je ostala u sjajnom sećanju. Zahvalan je svojim bivšim klubovima što su mu pružili šansu i dodaje da su godine provedene u Srbiji jako bitne za njegov razvoj.

- Proveo sam tri godine u Srbiji i taj period bio je sjajan za moju karijeru i generalno za moj napredak. Uživao sam u svakoj sezoni i stekao sam mnogo prijatelja. Zaista volim Srbiju. Posle mog boravka u Zvezdi i stekao sam mnogo prijtalja. Zaista volim Srbiju. Posle mog boravka u Zvezdi vratio sam se u Australiju, potom sam bio u Kini, pa u Libanu. Sada sam kao što znate u Portlandu i zadovoljan sam.

Foto: Starsportphoto

Duop Rit u dresu Zvezde

 

Iz tabora Srbije rekli su da je Australija najteži mogući rival u četvrtfinalu, a izgleda da i u Australiji razmišljaju na identičan način.

- Biće jako zahtevna utakmica. Moraćemo da odigramo zaista na visokom nivou, jer svi smo svesni snage ekipe Srbije. Imate neverovatan tim, odlično izbalansiran. Sa razlogom ste ovde, stvarno ste dobri. Bez ikakve sumnje, kandidati ste za medalju.

Nekadašnji centar Zvezde priznaje da i dalje gleda mečeve svog bivšeg kluba. Konkretno, derbije protiv Partizana.

- Definitivno, često gledam srpski derbi Zvezda - Partizan. Mislim da svi čitav svet gleda te utakmice. Kada vidite to okruženje i atmosferu u kojem se igraju utakmice, taj stil košarke, mislim da to svi vole i svi znaju za srpski derbi - zaključuje Duop Rit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Evropa da se pripremi za Trampa! SAD će se odreći i globalne hegemonije i liberalizma, za evropski establišment to je horor!
Analiza Blumberga!

Evropa da se pripremi za Trampa! SAD će se odreći i globalne hegemonije i liberalizma, za evropski establišment to je horor!

Odustajanje Amerike od svoje globalne uloge nije počelo sa Trampom, već zaokretom Baraka Obame ka Aziji. Haris će, ako dođe na čelo SAD, morati da se obračuna u Kongresu ne samo sa konzervativnim republikancima, već i sa antiglobalistima raznih vrsta u svojoj Demokratskoj partiji, a SAD će napustiti ili svoju globalnu hegemoniju ili liberalizam - možda i oboje

05.08.2024

19:04

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija