• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2024

22:51

Ekskluzivno za Informer TV! Predsednik Vučić: Sa protestima se suočavam godinama, to me ne brine!

Informer

Politika

Ekskluzivno za Informer TV! Predsednik Vučić: Sa protestima se suočavam godinama, to me ne brine!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska gradilištu Dečje bolnice Tiršova II govorio je ekskluzivno za Informer TV.

Pitanja mu je postavljao glvni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Rekli su da je Tiršova 2 vaša propaganda. Koliko ovde trentno ima radnika?
- U ovom trenutku ima 75 radnika, što nije malo. Biće gotova za dve ipo godine gledano od sada.

Sa protesta u Boru su rekli ili ćete vi staviti tačku na Rio Tinto ili će oni staviti tačku na vas? Objavili su da ih je bilo više hiljada...
- U Boru ih je bilo 230 i to da ih počastite. U Smederevu 1.100, u Rekovcu 390, u Rači mislim 320. Oni imaju tu taktiku, kao kada su rekli da je u Šapcu bilo 7,5 hiljada ljudi...

Za subotu kažu da će biti najveći skup, da će biti 50 hiljada ljudi?
- Prošli put su rekli da je bilo 300.000 ljudi, pa kako sad da to sa 50.000 bude najveći skup. Za mene su skupovi kada se organizuju za skupljanje glasačkih listića, kada ih prebrojavaju birački odbori. Izbori su završeni, sledeći biće 2027. A do tada ih pozivam da stave tačku na mene, da me smene, da organizuju referendum sa zahtevom za opoziv. Pomoćićemo im po tom pitanju i moguće je sprovesti. Moraju samo da osvoje 50 odsto glasova.

Foto: Informer

 

Da li vam je neko odgovorio na tu ponudu za referendum?
- Odgovorili su. Ne bi oni na glasanje, ali bi da mene smene, al ne bi na referendumu.

Videli smo Mariniku i Đilasa koji neće referendum nego da vi podnesete ostavku jer kažu da vam je to najbolji moralni potez koji možete da povučete?
- Sve su u pravu jedino se ta imenica moral ne slaže sa njim dvoma i ne priliči im. Al kad oni govore o moralu, onda ja ne moram da odgovorim ništa.

Đilas je najavio pre tačno 10 godina da će se povući iz politike kada plata bude veća od 800 evra i nezaposlenost manja od 10 odsto?
- Toliko o moralu.

Foto: Informer

 

 

Prete novim 5. oktobrom...
- U septembru će biti mnogo važnih događaja za našu zemlju, a oni nek organizuju šta hoće, sve dok ne prekrše zakon.

Oni kažu da ovo obilazite jer ste u panici?
- Jesam u panici i zbog toga i obilazim sve ovo. Oni nisu. Rokfelerov stručnjak toliko vremena proveo u Rumuniji. Išao u Ameriku po CIA naputke, što bi rekli Hrvati. Ovaj će malo u Grčku, malo Tursku. Ovaj četvrti Portugal i Španiju... U panici jesam jer se plašim da li ćemo sve moći da stignemo da uradimo na vreme. Sa protestima se suočavam godinama, to me ne brine. 

 

 

Foto: Informer

 

Predsednik je istakao da ni ove godine neće ići na odmor, iako ga često zbog toga "prozivaju" neradnici iz opozicije. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)
Olimpijske igre

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (14.30, RTS 1) protiv Australije igra četvrtfinalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu, a preko puta imaće nekoliko jako poznatih košarkaša koji su igrali upravo u našoj zemlji! Naravno, sve oči biće uprte u Dantea Egzuma i Džoka Lendejla, koji su bili i ostali ljubimci navijača Partizana, a "orlovima" će rival biti i Duop Rit (28), nekadašnji centar Crvene zvezde, a sada poznati NBA as.

05.08.2024

20:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija