• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2024

22:58

Nema kopanja litijuma još dve godine! Predsednik Vučić razrešio dilemu: Ako bilo kome može bilo šta da zafali ili nedostaje - nećemo ulaziti u to

Informer

Politika

Nema kopanja litijuma još dve godine! Predsednik Vučić razrešio dilemu: Ako bilo kome može bilo šta da zafali ili nedostaje - nećemo ulaziti u to

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji resornih ministara, obišao je gradilište dečije bolnice Tiršova 2 i ponovio zašto je bitan litijum i odgovorio na optužbe koje se danima mogu čuti vezano za ovu temu.

- Naravno da nije problem u litijumu. Sve vreme su lagali i obmanjivali narod. Bio sam kriv i kada su dvojica monstruma ubili našu decu, pa su opet upadali u institucije. Valjda sam kriv i zbog nečega što će da bude podzemni rudnik - rekao je on i dodao:

- Najmanje 2 godine neće biti kopanja. Pa što ste se digli, iako znate da nema kopanja? Iako ste čuli od mene da ćemo mi to da kontrolišemo? Zlatibor Lončar sutra izlazi sa timom najstručnijih lekara u ovoj zemlji iz različitih oblasti, da se vidi može li to na bilo koji način da utiče na zdravlje dece ili ljudi. Ako bilo kome može bilo šta da zafali ili nedostaje - nećemo ulaziti u to - rekao je on.

- Što lažete narod, što izmišljate? Kažite da hoćete moju glavu, nije problem. Šta ustvari hoćete ni sami ne znate. Uplašili ste se napretka Srbije i činjenice da će Srbija i Loznica da napreduju nikad brže. Ja mrzim ljude, ne brinem o njima pa ću da uništim Loznicu? To će da bude ukupno na 140 hektara rudnik, još na 80 hektara zgrade, svega 220 hektara. Samo hoću da kažem kako jedna laž sustiže drugu. Ja slušam ove stručnjake koji ništa na svetu ne vole više nego pare, a onda izađu na TV pa pričaju o stranom kapitalu, Rokfelerima, Rotšildima.

Govoreći o izjavama Duška Vujoševića, Vučić kaže da Vujošević nema pravo da laže.

- Politika je jedno, sport je drugo. Možeš da psuješ koliko hoćeš, samo nemoj da lažeš. Nemamo gde drugde da kopamo litijum jer ga nema. Mnogo bih voleo da ga ima, ali ga nema. Ima ga u Loznici na tom parčetu zemlje - rekao je on.

Kaže da proteste organizuju stranci da bi srušili slobodnu i nezavisnu Srbiju.

- Da mi Rokfelerovi puleni drže predavanje o samostalnosti Srbije? Najnapadaniji sam lider u celoj Evropi i svetu uz Viktora Orbana, zato što ne dam Srbiju. Ja ću da izvedem vojsku i policiju? Kad sam izveo? - pitao je on i podsetio na nasilne proteste, upad u Skupštinu Srbije i na proteste posle ubistava u Srbiji...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)
Olimpijske igre

Australijska NBA zvezda za Informer pred meč sa Srbijom: Jokića nemoguće zaustaviti, a večite gleda ceo svet! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (14.30, RTS 1) protiv Australije igra četvrtfinalni meč na Olimpijskim igrama u Parizu, a preko puta imaće nekoliko jako poznatih košarkaša koji su igrali upravo u našoj zemlji! Naravno, sve oči biće uprte u Dantea Egzuma i Džoka Lendejla, koji su bili i ostali ljubimci navijača Partizana, a "orlovima" će rival biti i Duop Rit (28), nekadašnji centar Crvene zvezde, a sada poznati NBA as.

05.08.2024

20:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija