• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2024

13:48

Srbija je ponosna na vas! Vučić čestitao Dan rudara: Rudarske ruke su podigle ovu zemlju, one su čvrsti oslonac i budućnost naše ekonomije!

Fotoilustracija/instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Srbija je ponosna na vas! Vučić čestitao Dan rudara: Rudarske ruke su podigle ovu zemlju, one su čvrsti oslonac i budućnost naše ekonomije!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku svim zaposlenima u rudarskoj industriji povodom Dan rudara.

On je na svom instagram profilu "buducnostsrbijeav" poručio da ta profesija retko dobija priznanje koje zaista zaslužuje, jer neumorno rade, često u izazovnim i zahtevnim uslovima, kako bi svojoj zemlji obezbedili resurse koji su od vitalnog značaja za našu privredu i industriju.

- Svim našim rudarima i zaposlenima u rudarskoj industriji upućujem iskrene čestitke i posebnu zahvalnost na nepokolebljivoj posvećenosti i trudu. Vaša profesija retko dobija priznanje koje zaista zaslužuje, jer neumorno radite, često u izazovnim i zahtevnim uslovima, kako biste svojoj zemlji obezbedili resurse koji su od vitalnog značaja za našu privredu i industriju.

Vaša istrajnost, hrabrost, integritet i patriotizam, osobine su koje nas sve inspirišu. Rudarske ruke podigle su ovu zemlju, one su čvrsti oslonac i budućnost naše ekonomije u vremenima koja dolaze, jer upravo vaš rad doprinosi boljem životu celog našeg društva.

Svakoga dana obezbeđujete ključne resurse za bezbroj aspekata savremenog života, od izgradnje naših puteva i domova do fabrika i industrijskih pogona. Bez vas, kao jednog od stubova napretka zemlje, Srbija ne bi mogla velikim i brzim koracima ovako nezaustavljivo da napreduje. Zato će država obratiti posebnu pažnju na status rudara, kako bi na najbolji način podržala sve vas koji ljubav prema otadžbini pokazujete na najčasniji i najteži način.

Danas slavimo vaš dan – ne samo zbog posla koji radite, već i zbog duha koji oličavate. Hvala vam na poštenom radu i samopožrtvovanju, jer biti rudar nije samo simbol teškog i odgovornog posla koji obavljate, već i vitalni deo našeg svakodnevnog života i sveta koji nas okružuje.

Srećan vam Dan rudara! Srbija je ponosna na vas - napisao je Vučić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija