• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2024

16:23

Akademik Cvetković pre 10 meseci: Potreban je ozbiljan dijalog o litijumu (VIDEO)

Printscreen

Politika

Akademik Cvetković pre 10 meseci: Potreban je ozbiljan dijalog o litijumu (VIDEO)

Podeli vest

Jedan od osnivača opozicionog Proglasa i akademik Vladica Cvetković povukao se sa političkih protesta koje opozicija predvođena tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom organizuje protiv rudarenja litijuma.

Jedan od najvećih srpskih stručnjaka za rudarstvo pokazao je time da neće u kolo sa teoretičarima zavera koji šire paniku i zastrašuju narod plasirajući netačne informacije.

Još pre 10 meseci akademik Cvetković dao je intervju u kojem je jasno iskazao svoj stav - da je o litijumu potreban ozbiljan dijalog. Akademik Cvetković je svoje stavove izneo u emisiji "Pola sata Demostata". 

Pitanje eksploatacije litijuma treba ozbiljno razmatrati, što znači i proračunavanje koristi i štete, istakao je akademik Vladica Cvetković u emisiji “Pola sata Demostata” te dodao da se “mnogo toga koristi kao antirudarska priča”.

U razgovoru akademik ističe da je opasno da se na ovaj način jednom celom sektoru "podmeću klipovi". 

- Narativ protiv Rio Tinta iskoristio se za skupljanje političkih poena - navodi Cvetković. 

Dodao je i da je izrazito neodgovorno ako se oni koji poznaju materiju, i koji su iz akademskog sektora, neodgovorno upliću u ovakvu vrstu populizma. 

Pogledajte priloženi snimak: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija