• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2024

13:33

(FOTO) VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE! Asfaltira se put u selu kod Ljubovije, meštani zahvalni predsedniku!

Informer

Politika

(FOTO) VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE! Asfaltira se put u selu kod Ljubovije, meštani zahvalni predsedniku!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ispunio obećanje da će u selo Orovićka planina kod Ljubovije stići asfat.

Oko 150 meštana, među njima i Dragan Petrović koji se obratio predsedniku rečima da njima put znači više od života, iznenadili su se kada su radnici i mašine već sutradan počeli radove.

- Dočekali smo putare ne verujući svojim očima. Hvala predsedniku. Asfaltiraće se 12 kilometara makadamskog puta i to do centra sela. Inače, ovaj put prolazi niz kanjon reke Ljubovide i najbliža je veza sa Ljubovijom u jednom i Valjevom u drugom pravcu. Nikada ovde nije bilo asfalta, ja sam u 42 godini dočekao da imamo pravi put - kaže Petrović.

Foto: Informer

 

 

Iako blizu Valjevu i Ljuboviji, gorštaci iz Orovićke planine bez asfalta su "odsečeni od sveta", a putem koji se sada asfaltira mladi su odlazili u jednom pravcu - bez povratka.

- Bez asfalta, selo bi nam ostalo pusto.  I ja imam troje dece koja su otišla u Valjevo u školu, a sa njima i moja majka. Željan sam ih, a ne mogu da zaključam kuću i napustim imanje jer supruga i ja radimo u poljoprivredi - dodao je Petrović.

Foto: Informer

 

 

Novi put biće širine 5,5 metara i najviše će značiti vrednim poljoprivrednicima koji će ubuduce svoje proizvode lakše prodavati na pijacama. 

- Do sad smo se mučili po makadamu i rupama. Kad nosimo maline u hladnjaču koja je udaljena svega 20 kilometara putovali smo sat  vremena i usput pola se prospe. Po asfaltiranom putu stizaćemo za 15-20 minuta, a i kupci stoke i ostalog što proizvedmo lakše će do nas da dolaze - priča zadovoljno Petrović.

Posle asfalta meštani Orovićke planine, koja se nalazi u netaknutoj prirodi na 400 metara nadmorske visine,  priželjkuju i signal mobilne telefonije i internet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija