• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer, Kosovo online

21.08.2024

07:24

Brutalno terorisanje Srba na Kosmetu! Luku Zlatičanina priveli Kurtijevi specijalci, a onda mu na teret stavili nešto što nije uradio!

profimedia

Politika

Brutalno terorisanje Srba na Kosmetu! Luku Zlatičanina priveli Kurtijevi specijalci, a onda mu na teret stavili nešto što nije uradio!

Podeli vest

Luka Zlatičanin iz Goraždevca, koji je uhapšen u nedelju, pušten je juče iz pritvora u Dečanima. Protiv njega je pokrenut proces za "izazivanje mržnje i netrpeljivosti", preneo je Radio Goraždevac.

Zlatičanin je uhapšen u nedelju, 18. avgusta, oko 18 sati, prema navodima policije, zbog pesama koje izazivaju razdor i mržnju.

On je nakon puštanja na slobodu za Radio Goraždevac rekao da mu se na teret stavlja nešto što nije uradio.

Kaže da su se u Peći i Dečanima, gde je bio u pritvoru, prema njemu ophodili fer i korektno, ali da prilikom privođenja u Goraždevcu nije bilo korektno ponašanje jednog policajca.

"Slučaj je pušten u redovnu proceduru, videćemo šta će dalje da bude. Stavlja mi se na teret nešto što nisam uradio, šest dana nakon tog događaja su me priveli, a bio sam tu sve vreme”, kazao je Zlatičanin.

Uveren je da ovakvim postupcima Priština želi da zastraši Srbe u Goraždevcu i primora ih da se odsele.

"Poruka je da žele da zastraše Srbe u Goraždevcu i primoraju ih da se odsele. Očigledno im to smeta, zato to i rade. Videćemo kakva će kazna da bude na kraju”, rekao je Zlatičanin.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Peći, Škodran Nikći kaže za Radio Goraždevac da je protiv Zlatičanina pokrenut proces za krivično delo “izazivanje mržnje i netrpeljivosti”.

"Optužuje se za krivično delo mržnje i netrpeljivosti. Slučaj je sada prebačen na Specijalno tužilaštvo Kosova”, kazao je Nikći.

Pre nekoliko dana Luka Zlatičanin se sa grupom mladih iz Goraždevca nalazio u kafiću i tom prilikom su pevali pesme Baje Malog Knindže, nakon čega je u lokal došla policija. Radio Goraždevca preneo je da je narednog dana policija je novčano kaznila vlasnika lokala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Rusija se surovo osvetila Francuskoj! Oterala ju je iz Sahela, sada joj je otela i Alžir! Pariz se od ovog neće oporaviti!
Tako se to radi

Rusija se surovo osvetila Francuskoj! Oterala ju je iz Sahela, sada joj je otela i Alžir! Pariz se od ovog neće oporaviti!

Alžir, jedan od najvećih svetskih uvoznika pšenice, već dugi niz godina redovan je kupac francuskog žita. Severnoafrička zemlja je redovno otkupljivala pšenicu od Francuske, koja je takođe imala značajan politički uticaj u regionu. Međutim, situacija na tržištu je počela da se menja . Na tih i neupadljiv način, Alžir je pronašao novog dobavljača pšenice - Rusiju, prenosi francusko izdanje Alžir Fokus.

20.08.2024

23:35

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija