• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2024

15:00

Teško licemerje - DSS od naprednjaka tražio da izbaci Ligaše iz novosadske vlasti, a sad udruženi na istoj listi!

printscreen

Vesti

Teško licemerje - DSS od naprednjaka tražio da izbaci Ligaše iz novosadske vlasti, a sad udruženi na istoj listi!

Podeli vest

Nova demokratska stranka Srbije koja se u kampanji za gradske izbore našla u zagrljaju sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, pre tri godine je insistirala da Srpska napredna stranka Ligu izbaci iz gradske vlasti.

Saopštenje o antidržavnoj i antisrpskoj politici Lige potpisao je novosadski odobr Novog DSS-a koji vodi Miloš Tubić, koji se danas nalazi u tesnoj koaliciji sa LSV-om.

Zgražavali se nad stavovima LSV, sada im poželjan partner  

Zahtev Tubića i Novog DSS-a usledio je 19. juna 2021, nakon što je LSV predložila da i Skupština Srbije po ugledu na Skupštinu Crne Gore usvoji Rezoluciju protiv negiranja genocida u Srebrenici.

- Posle današnjeg skandaloznog zahteva Lige socijaldemokraga Vojvodine da Narodna skupština Republike Srbije usvoji deklaraciju o Srebrenici, „kao što su to uradile kolege iz Crne Gore”, novosadski odbor Demokratske stranke Srbije zahteva od Srpske napredne stranke da ligaše izbaci iz gradske vlasti u Novom Sadu. Usvajanje rezolucije u crnogorskoj Skupštini o nepostojećem genocidu je sramota za Crnu Goru i taj akt je naišao na zvaničnu osudu u Republici Srbiji i u celom srpskom narodu. Zahtev iz LSV ne sme ostati bez odgovora, a naprednjaci se već jednom moraju odrediti prema antidržavnoj politici svog koalicionog partnera - grmeo je na sav glas Tubić 19. juna 2021. godine.

Tubić ponosan na ujedinjenje s promoterima genocida

Nepune tri godine kasnije, da bi opravdali svoju koaliciju s Ligom Novi DSS i Tubić su okrenuli poloču i tvrde da teme poput Srebrenice nisu važne za gradsku politiku. Da je važno samo šta će biti urađeno u komunalnom sektoru, da bi grad bolje funkcionisao.

- Ponosan sam na svoj grad Novi Sad što smo uspeli da objedinimo celu opoziciju, i desnicu i levicu, i nacionalnu i građansku. Uspeli smo da ideološke razlike, koje nesumnjivo postoje kada su u pitanju državne teme, stavimo po strani i da se udružimo oko lokalnih tema - rekao je pre neki dan Tubić.

Podsetimo da LSV i DS od 2008. Do 2012. radile na prodaji gradskog vodovoda strancima, i da su od potpisivanja ugovora odustali da ne bi izgubili glasove u tadašnjoj izbornoj kampanji.

- Prodaja „Vodovoda i kanalizacije“ je tema od najvećeg značaja za Novosađane. Je li Tubić pitao svoje koalicione partnere, da li bi kad se ponovo domognu vlasti završili ono što nisu uspeli 2012? - pitaju radnici „Vodovoda“.

Zagrljaj ljubavi s tvorcima katastrofe

Tubićev stranački kolega Branislav Ristivojević  izjavljivao je da su LSV i DS uništili Novi Sad i Vojvodinu.

- Rezultati dugogodišnje vladavine Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke u Vojvodini su katastrofalni i te partije bi trebalo da snose odgovornost za „katastrofalno ekonomsko stanje“ pokrajine i njeno propadanje - rekao je 2012. Ristivojević.

Sve do sada, glavni cilj i glavna politika DSS-a bila je da DS i LSV ni po koju cenu nikada više ne vladaju Novim Sadom.

- Kao nekadašnji član DSS-a pitam se šta se to promenilo. Je li Liga odlučila da Srebrenica više nije genocid? Da Republika Srpska nije genocidna tvorevina? Da Vojvodina ne treba da dobije nezavisnost od Srbije, a da Novi Sad bude glavni grad te nezavisne tvorevine? Ili se DSS, pod novim imenom odrekao svoje politike i pristao na celokupnu politiku Lige? Kad vidim šta rade i čujem šta govore bude me sramota što smo nekad bili zajedo u istoj stranci - kaže bivši visokopozicionirani funkcioner DSS-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija