• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer, Tanjug

02.06.2024

22:51

Čestitam Srpskoj naprednoj stranci! Nestorović: U Beogradu smo osvojili oko 9 odsto!

Tanjug

Vesti

Čestitam Srpskoj naprednoj stranci! Nestorović: U Beogradu smo osvojili oko 9 odsto!

Podeli vest

Predsednik pokreta ''Mi snaga naroda'' Branimir Nestorović izjavio je večeras da je lista čiji je nosilac osvojila oko devet odsto glasova na izborima za Skupštinu Beograda i čestitao Srpskoj naprednoj stranci na pobedi.

On je rekao da to znači da će njegov pokret u Beogradu imati devet ili 10 odbornika.

- Svuda gde smo učestvovali u Srbiji prešli smo cenzus. Ostvarili smo jako veliki uspeh, za nekoga ko je pre šest meseci bio nepostojeća organizacija - rekao je Nestorović.

On je istakao da je izlaznost na današnjim izborima bila niska, ocenjujući da veliki deo građana ''više nije zainteresovan'' za izbore.

Naglasio je da su rezultati takvi da njegov pokret ne mora ni sa kim da pregovara i ''može da krene svojim putem'.

Ocenio je i da pokret ''Mi snaga naroda'' može u narednom periodu da bude ''most stabilnosti'' u Srbiji.

- Cilj nam je bio da pređemo iznad cenzusa, da imamo neprekidan rast koji se ogleda u više odbornika i razvoj pokreta, što je i ostvareno - rekao je Nestorović i zahvalio onima koji su glasali za pokret.

Naveo je da je rezultat koji je ostvario njegov pokret "antastičan".

- U sledećem periodu pokušaćemo da opravdamo poverenje građana i još malo porastemo - rekao je Nestorović i naveo da će kandidat pokreta Borislav Antonijević postati okosnica tima.

Naveo je da su budući ciljevi pokreta da 'do 2026. postane jedna od najjačih političkih snaga u Srbiji i da tada "preuzme vlast''.

- Nećemo ni sa kim ići u koaliciju, ostajemo pri stavu iz decembra prošle godine. Možemo da vidimo ko će nas podržati, i da tako formiramo manjinsku vlast - rekao je Nestorović, dodajući da će pokret ''Mi snaga naroda'' uvek izlaziti na izbore, ''jer tako treba''.

Ocenio je da je deo opozicije koji je bojkotovao izbore "izdao svoje birače bojkotom".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija