• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

08.06.2024

09:50

Da li Srbija može da ponovi istoriju? Ovo je idealan momenat, Engleska poklekla posle 56 godina

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

EURO 2024

Da li Srbija može da ponovi istoriju? Ovo je idealan momenat, Engleska poklekla posle 56 godina

Podeli vest

Fudbaleri reprezentacije Engleske poraženi su neočekivano od Islanda sa 1:0 u poslednjoj proveri pred start Evropskog prvenstva u fudbalu, a ovako nešto im se desilo poslednji put davne 1968. godine.

Englezi prema kladionicama važe za glavne favorite za osvajanje titule, ali "ribari" su napravili senzaciju na Vembliju.

Naime, ovo je prvi put da je Engleska izgubila poslednji meč pred odlazak na veliko takmičenje još od 1968. godine.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

 

Poslednji put kada se to desilo, bilo je pred Evropsko prvenstvo 1968. godine, koje je održano u Italiji. "Gordi albion" je tada identičnim rezultatom poražen od Zapadne Nemačke.

Zanimljivo je da su Englezi upravo na prvom narednom meču tada igrali protiv Jugoslavije i izgubili sa 1:0, a  strelac je bio Dragan Džajić, sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Videćemo da li istorija može da se ponovi i na Evropskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj.

Duel "orlova" sa Engleskom će biti 16. juna od 21.00 u okviru prvog kola grupe C na "Veltins areni". U toj grupi se još nalaze Danska i Slvoenija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija