• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

05.08.2024

07:04

TATA!

tanjug/ap

Olimpijske igre

TATA!

Podeli vest

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

Nekada pre, nekad kasnije, nekad morate na to da čekate skoro dve decenije, ali danas možemo da kažemo da živimo u eri Novaka Đokovića. S ponosom i osmehom od uva do uva ćemo za 10, 15, ako Bog da, za 20 godina, pričati "Eeee ne znaš ti šta je šampion, šta je mentalna stena, nisi ti živeo u eri Novaka Đokovića".

Niste svesni kakvu privilegiju imate. Pitajte one koji su imali čast da žive bar malo u eri Dijega Maradone, Pelea, Majkla Džordana, Sene, Muhameda Alija... Da li vam je sada barem malo jasnije?

"Tata je najbolji", poručila je Tara pre finala. Deca znaju, ko smo mi da sunjamo u te male neiskvarene duše.  A Tara je duša Novakove duše. A, Nole je juče ogolio dušu! Čovek koji je pre zlata osvojio sve što se osvojiti može: 98 trofeja, rekordna 24 grend slema: deset pehara sa Australijan opena, tri sa Rolan Garosa, sedam sa Vimbldona i četiri sa Ju-Es opena, 40 masters titula, osam Završnih mastersa, 428 nedelja bio prvi na ATP listi... Pao je na kolena i plakao kao malo dete, kako samo zbog Srbije može da plače. A kad je dugo čekanu medalju stavio  oko vrata - sreća i ponos. Nema Srbina koji suzu nije pustio u tom mometu, kad se prekrstio i kada je zagrmela Bože pravde usred Pariza. Trofej koji mu je nedostajao je na policama, mada, sigurno smo da će imati počasno mesto, on je van svake konkurencije.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković, olimpijski šampion

 

Imperator! Davno je postao besmrtan, davno se Nole popeo na vrh Olimpa, u očima svih, a sada i u njegovim. Sad ima sveeeee! Doneo je svojoj Srbiji, kako je rekao, najvredniji trofej koji je osvojio u karijeri. MOK bi trebalo da mu uruči posebnu zahvalnicu, jer da nije Novaka nikada se na Olimpijski igrama toliko o tenisu ne bi pričalo. Podigao je naš as "beli sport" na jedan viši nivo, koji tenis na najvećoj svetskoj sprtskoj smotri nikada nije imao, na mesto koje mu nisu doneli ni njihovi ljubimci Rodžer Federer i Rafael Nadal. 

Karlosu Alkarazu svaka čast, ulepšao je epsko finale Olimpijskih igara, duel najstarijeg i najmlađeg finaliste ikada, dostajen je naslednik, ali sad nije imao šansu. Igrao je protiv Novaka koji nije sa ove planete! Kako drugačije objasniti da čovek u 38. godini onako igra protiv 16 godina mlađeg izazivača. GOAT! Pre samo tri nedelje pobedio ga je Španac glatko u finalu Vimbldona, morao je da bude spreman na reakciju. Sad je Nole na legendarnom "Filip Šatrijeu" ispisao jednu od najlepših sportskih priča, mnogima i dalje nadrealnu jer je pre samo tačno dva meseca bio na štakama. Ali, kada si tata ove igre možeš sve, i da pišeš istoriju sa 37 i na jednoj i po nozi!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser ikada - Novak Đoković

 

Kraj igrice! Svirajte kraj! Zapravo... Nole, izvini! Znamo da imaš sve i da su obrnuo igricu nekoliko puta, sad si na 99. Priznajemo, pohlepni smo. Ali, ako možeš, ako ti nije teško, kad se malo odmoriš i proslaviš ovo zlato, da nastaviš igricu! Ako ti nije teško! Barem do 104 da igraš, nećemo se buniti ni ako se zaustaviš na 110! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija