• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.08.2024

08:33

E, za ovo vam je stvarno Vučić kriv! Prosečna neto zarada u Srbiji ponovo je veća nego u Crnoj Gori!

Fotoilustracija/Insajder/printscreen

Politika

E, za ovo vam je stvarno Vučić kriv! Prosečna neto zarada u Srbiji ponovo je veća nego u Crnoj Gori!

Podeli vest

Nezavisni crnogorski portal ''Vijesti'' objavio je da je prosečna plata u Srbiji ponovo veća nego u Crnoj Gori!

- Prosečna neto zarada u Srbiji ponovo je veća nego u Crnoj Gori, nakon dve i po godine obrnute situacije, i za maj iznosi 856 evra, dok je u Crnoj Gori za isti mesec bila 832 evra. Ukupan procenat opterećenja na zaradu u Srbiji je 45 odsto bruto iznosa, dok je u Crnoj Gori oko 31 odsto, zbog čega je ovo "preticanje" u visini neto zarade značajnije. Pre programa poreske reforme "Evrope sad 1" u decembru 2021. godine, prosečna neto plata u Srbiji iznosila je 637, a u Crnoj Gori 537 evra. Već za januar 2022. godine nakon što je u Crnoj Gori ukinut doprinos na zdravstveno osiguranje, uveden neoporezivi deo zarade do 720 evra bruto i povećana minimalna zarada na 450 evra, dolazi do rasta statističke prosečne neto zarade na 686 evra, dok je u Srbiji za taj mesec zarada bila 606 evra - piše Goran Kapor u crnogorskim "Vijestima".

Ovi podaci pokazuju da je ekonomska situacija u Srbiji u porastu i da se na zdravim nogama postižu značajni rezultati u oblasti ekonomije, a jedan od najzaslužnijih za ovakav uspeh je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji svakodnevno ulaže ogromne napore kako bi poboljšao ekonomsku situaciju zemlje.

S obzirom na činjenicu da je prosečna neto zarada u Srbiji veća nego u Crnoj Gori, može se zaključiti da su ekonomske politike koje sprovodi Vučić dale pozitivne rezultate.

Susedi su morali da priznaju ono što je očigledno - da Srbija na zdravim osnovama ima veće plate! 

Foto: printscreen

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija