• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

10.09.2020

08:12

(VIDEO) Baka Milomirka ima 103 godine, a ovo je njen recept za dugovečnost: JEDNA STVAR MI JE SAČUVALA ZDRAVLJE

Vesti

(VIDEO) Baka Milomirka ima 103 godine, a ovo je njen recept za dugovečnost: JEDNA STVAR MI JE SAČUVALA ZDRAVLJE

Podeli vest

Starica koja sa ponosom nosi svoje godine.

I pored svih nedaća koje su je zadesile, baka Milomirka Bekonja iz Kosjerića ne gubi životni elan ni u 103. godini.

(VIDEO) KOJI JE VAŠ IZGOVOR? Baka Marija u 71. godini ISPUNILA SVOJ ŽIVOTNI SAN! Na ovo se ne bi usudili NI MNOGO MLAĐI OD NJE!

Uprkos tome što je navršila sto tri godine Milomirka i dalje bez naočara plete. Sluh je malo izdao, ali zato je vid i pamćenje dobro služe. Dugovečnost je, kaže, zbog toga što je bila aktivna.

„Držala po tri, po četiri krave. Tkala tkivo, plela majice, čarape, bog zna jedan šta sam radila“, kaže slavljenica, Milomirka Bekonja iz Kosjerića, prenosi RTS.

Životni vek provela je u planini, nedaleko od Rudog, čuvajući krave. Retko jede meso, više voli mlečne priozvode i voli keks, otkriva njena rođaka.

Pre sedam godina, kada je u 96. godini zadobila povrede od krave lekari su baki prognozirali da će vrlo brzo napustiti ovaj svet. Ali, ona se ne predaje.

U ratu u Bosni stradao joj je sin jedinac, a zbog povrede doselila se u kosjerićki kraj u domaćinstvo ćerke njene pokojne sestre. Uz brigu, dobila je ljubav potomaka.

„Svaki naš dolazak ovde je pun enigme. Šala priča, doživljaja s njom, uvek je orna za šalu i za smeh“, navodi Marija Gordić, Milomirkina unuka.

Dok je bila čobanica naučila je mnoge pesme, koje i danas voli da podeli sa porodicom.

„Mene Mile mladu zagovaro, a komšija ovce pozatvaro. Je li komšo, od Boga ti šteta, zatvori ovce u đeteta“.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! SAMO U INFORMERU! Đani Ćurčić petkom najavljuje fudbalski vikend! SVE ĆE DA GORI!

POSLE 8 DECENIJA PRVI AVION SLETEO NA GORSKI AERODROM GALOVIĆI!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set