• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

16.06.2023

17:55

USTAJ, POPLAVISMO! ZA MINUT JE BILO METAR VODE! Meštani sela oko Kraljeva oka nisu sklopili SVE U KUĆI IM UNIŠTENO (FOTO/VIDEO)

RINA

Vesti

USTAJ, POPLAVISMO! ZA MINUT JE BILO METAR VODE! Meštani sela oko Kraljeva oka nisu sklopili SVE U KUĆI IM UNIŠTENO (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Posle četiri godine od poslednjih poplava, u Drakčićima kod Kraljeva isti scenario.

Pod vodom su kuće, dvorišta, imanja i voćnjaci, a sa svakom novom kišom strahuju za svoje živote. Rada Plavšić je sa porodicom provela besanu noć.

- Javili su nam da voda nadolazi, izašla sam iz kuće i videla da se sprema haos. Ušla sam u kuću i odmah rekla mužu - ustaj, poplavismo! Dok je on ustao i obukao se, eto za samo nekoliko minuta voda je bila svuda. Izleteli smo napolje, već je bilo preko metar vode u kući. Oko četiri sata se nije nimalo povukla, samo smo gledali da izvučemo živu glavu. Jutros kad se voda povukla, videli smo da je ostala pustoš. Drugi put plavimo, stvari su sve uništene - priča Rada.

Meštani čiste svoja imanja i kuće koliko mogu, a u svakoj kući ostao je i dubok talog mulja pa se sada plaše od zaraze i infekcije.

- Kad je voda nadošla nismo znali šta da spašavamo pre. Da l` kuću, da l` traktore, da l` stvari, na kraju smo uspeli samo da spasimo živu glavu. Poslednja poplava nas je poplavila pre četiri godine, ali ovo sinoć je bilo još gore- kaže Dragan Dukić.

Usled obilnih padavina koje su zadesile i ljiški kraj, danas je došlo do izlivanja reke Kačer u selima Ivanovci, Belanovica, Šutci, Brančić, Poljanice i u Kozelju.

- Oštećeno je više desetina hektara poljoprivrednog zemljišta kao i puteva. Pričinjena je velika materijalna šteta, opštinske ekipe su na terenu i rade na utvrđivanju štete, dok je angažovana i sva raspoloživa mehanizacija- potrđeno je agenciji Rina.

Meštani Katrge i Loznice se sami organizovali protiv poplava

- Stanovnici Katrge i Loznice pokazali su visoku svest kada je u pitanju odbrana od poplava i sami su se organizovali. Četvoro lica iz  Mršinaca i Kukića je evakuisano i propusti se čiste, vode ima u pojedinim domovima i pomoćnim prostorijama i štete će biti sanirane. Na gradskom području nema izlivanja- rekao je Bratsilav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ujedinjeni u mržnji! Ustaše podržavaju Dragana Šolaka, pridružili se podržavanju maltretiranje novinarke Informera!
BEDNICI

Ujedinjeni u mržnji! Ustaše podržavaju Dragana Šolaka, pridružili se podržavanju maltretiranje novinarke Informera!

Nasilnici predvođeni tajkunima Draganom Šolakom i Draganom Đilasom, a među kojima su ključni plaćenici Ivan Bjelić i Nikola Ristić, u subotu su, tokom nasilnog zauzimanja i blokade železničke stanice Prokop, sramno napali novinarku Informera Branku Lazić. Ovo brutalno maltretiranje jedne žene, pre svega, a potom i novinarke, opravdao je portal u vlasništvu dragana Šolaka "Nova", a odmah zatim, kao po starom običaju, i hrvatski "Jutarnji".

12.08.2024

10:47

TV

Hronika

Suza, suzu stiže... Pesma ubijenoj braći i njihovoj majci: Dve godine od jezivog masakra na Cetinju
Hronika

Suza, suzu stiže... Pesma ubijenoj braći i njihovoj majci: Dve godine od jezivog masakra na Cetinju

Pre tačno dve godine, 12. avgusta 2022. godine, Vuk Borilović (34) počinio je najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kada je u naselju Medovina, na Cetinju, ubio deset osoba, a ranio šestoro. Ubijeni su dva brata Marko (7) i Mašan (11), njihova majka Nataša Martinović (35), Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Danica (74) i Dimitrije (81), rođene sestre Aleksandra (52) i Danijela Radunović (51), Goran Đurišić (54) i Milan Martinović (37).

12.08.2024

09:04

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set