• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

12.08.2024

11:11

Za medalje u Parizu 4.780.00 evra! Država bogato nagradila naše olimpijce!

Reuters

Olimpijske igre

Za medalje u Parizu 4.780.00 evra! Država bogato nagradila naše olimpijce!

Podeli vest

Srpski sportisti za učinak na Olimpijskim igrama dobili su 4.780.000 evra zbog osvojenih medalja u Parizu.

Srbija je Olimpijske igre završila sa ukupno pet medalja. Osvojili smo tri zlata, i po jedno srebro i bronzu i to nas čini najuspešnijom zemljom u regionu. Nagrada za zlatnu medalju iznosi 200.000 evra, za srebrnu 100.000, a za bronzanu 60.000. 

Duo u miks paru u disciplini vazdušni pištolj Zorana Arunović i Damir Mikec, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković(doniraće nagradu u humanitarne svrhe) i vaterpolo reprezentacija Srbije su stigli do najsjajnijeg odličja. Nagradu dobijaju i selektori ovih reprezentacija Jelena Arunović(streljaštvo), Viktor Troicki (tenis) i Uroš Stevanović(vaterpolo). To znači da je država za zlatne medalje izdvojila 3.800.000 evra.

Foto: profimedia

Novak Đoković

 

Naša takmičarka u tekvondou Aleksandra Perišić za srebrno je zaradila 100.000, a isto toliko je dobila i njen trener Petra Butala Kovačić tako da nagradni fond za ovu medalju iznosi 200.000.

Foto: Reuters

Aleksandra Perišić

 

Jedinu bronzanu medalju u Srbiju su doneli košarkaši, a na njihov račun je leglo 60.000,  a isto toliko je dobio i selektor reprezentacije Svetislav Pešić. Država će za njih izdvojiti 780.000.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Košarkaška reprezentacija Srbije

 

Srbija je za ove Olimpijske igre dala bogate nagrade o kojima takmičari iz mnogih zemalja mogu samo da sanjaju. Hrvatski mediji su izvestili da njihovi sprotisti dobijaju siću u odnosu na naše osvajače medalja. Zlato u Hrvatskoj vredi 41.000 evra, dok se za srebro dobija 26.000, a za bronzu 18.500.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lučić: Telekom nedostižno prvi, to nam i pripada
Društvo

Lučić: Telekom nedostižno prvi, to nam i pripada

Telekom Srbija Grupa ima prihode koliko svi ostali operateri u svih šest zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, ubedljivi smo broj jedan, potpuno nedostižni za konkurenciju, uveliko smo prevazišli region i sada je vreme da osvajamo Evropu i svet, nalazimo se tamo gde i pripadamo, poručio je danas generalni direktor najuspešnije srpske kompanije Vladimir Lučić!

12.08.2024

12:04

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23