• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2023

08:50

Bojana je cveće koje je dobila za 18. rođendan prodala - To što je potom učinila je za svaku pohvalu!

Sremskomitrovački portal

Vesti

Bojana je cveće koje je dobila za 18. rođendan prodala - To što je potom učinila je za svaku pohvalu!

Podeli vest

Bojana Gospović, učenica medicinske škole "Draginja Nikšić" iz Sremske Mitrovice pre nekoliko dana je proslavila punoletstvo a svo cveće koje je dobila uz čestitke prodala je u humanitarne svrhe.

Bojana je, kako prenosi sremskomitrovački portal cveće odmah sutradan prodavala na pijaci da bi pomogla u prikupljanju novca za svoju sugrađanku Aleksandru Dinić koja boluje od agresivnog tumora.
- Nisam želela da to cveće uvene kod mene u kući, već sam izašla da ga prodam i da probam da pomognem - rekla je Bojana koja je postavila i kutiju za humanitarnu pomoć. 

Foto: Sremskomitrovački portal

 

Bojana je svojim humanim gestom podestila sugrađane da se njihova mlada zemljakinja Aleksandra (28) bori sa tumorom koji, nažalost, ne može da se operiše. 

Aleksandra je, podsetimo, prošle godine u maju otišla na magnetnu rezonancu zbog sve učestalijih i intenzivnijih glavobolja. Rezultati magnetne rezonance pokazali su veliku promenu na mozgu posle čega je hitno primljena u bolnicu

Na neurohirurškoj klinici u Beogradu uzet joj uzorak za patohistološku analizu a posle nekoliko nedelja utvrđeno je da je reč o agresivnom tumoru. Kako su sve opcije za lečenje u Srbiji iscrpljene neohodno je što pre nastaviti lečenje u nemačkoj klinici gde će se posle analiza odrediti ciljana terapija za Aleksandru, a posle toga i izraditi vakcine od njenog tumorskog tkiva.

Nedavno je i Dr Srđan Ninković celokupan novčani iznos od 100.000 dinara od Novembarske nagrade Grada Sremske Mitrovice preusmerio na lečenje sugrađanke Aleksandre Dinić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set