• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

12.06.2024

10:43

Epski vikend u Vrnjačkoj Banji okupio više od 300 takmičara

Dino Halilović

Vesti

Epski vikend u Vrnjačkoj Banji okupio više od 300 takmičara

Podeli vest

Održan Hormann Serbia Epic uz koncert Aleksandre Radović, 150 biciklista i oko 160 planinskih trkača

Nezaboravan vikend u Vrnjačkoj Banji uz koncert Aleksandre Radović i više od 300 takmičara tokom Hormann Serbia Epic-a doveo je još jednom ovu manifestaciju na tron u kategoriji sportsko-kulturnih događaja. Tokom dva dana ovog svojevrsnog festivala na programu su bile tri trke – MTB, e-MTB i gravel, kao i trail trke na 8, 15 i 20 kilometara, dok je uveče jedna od najpopularnijih srpskih pop pevačica, Aleksandra Radović održala koncert za pamćenje.

Atmosfera sa Hormann Serbia Epic-a

Ovom izazovnom projektu priključili su se i volonteri iz Kancelarije za mlade Užice pod vođstvom Marije Maričić, koordinatorke i direktora Serbia Epic-a, Nemanje Vajsa. Zajednička akcija ove dve organizacije dovela je festival do savršenstva, te su mladi iz Užica imali priliku da steknu iskustvo u organizaciji događaja i budu sami deo nje.

U ženskoj kategoriji, na stazi dugoj 32 km, pobedu je odnela Velickovska Anita, drugo mesto zauzela je Kuljača Selena, a treće Jolović Jana. U muškoj kategoriji, prvo mesto pripalo je Dončić Bogoju, drugo Slavković Aleksandru i treće Žurka Željku. U kategoriji MB 32 km pobedio je Mate Žolt, drugo mesto zauzeo je Vujičić Marko, a treće An Andrei. Rang lista kategorije 32km MC izgledala je ovako: prvo mesto osvojio je Živković Zoran, drugo Đurković Dušan, treće Pot Mikloš, a u trci 32 km MD pobedu je odneo Božić Zoran. U kategoriji 33 GRAVEL slavio je Marić Aleksandar kao prvoplasirani, Marjanović Marjan na drugom mestu i Tripunoski Ognjen na trećem. U trci 52 km MA pobedio je Rusimov Milan, dok se na drugom mestu našao Jovanović Milan, a na trećem Ivanova Dunja. U kategoriji 52 km MB pobedu je odneo Petrović Boško, na drugom mestu bio je Popović Boris a na trećem Pavlović Marko. U kategoriji 52 km MC na prvom mestu našao se Kondev Ljubiša, na drugom Jemcov Igor, na trećem Vidić Ivan, dok je u kategoriji 52 km MD pobedu odneo Bogdanović Dejan. U trci E-MTB 32 km trijumfovao je Blazeski Darko, na drugom mestu našao se Mijatović Vuk in a trećem Stojanović Milan. Na Malom maratonu 32 km pobedio je Davidov Igor, na drugom mestu bio je Majdevac Ivan a na trećem Tripković Lazar. Veliki maraton doneo je pobedu Davidov Stefanu, drugoplasirani bio je Markovski Kiril a trećeplasirani Rajković Aleksa. U ženskoj kategoriji E-MTB pobedila je Vukadin Jelena.

Premijerno tokom Serbia Epic-a održane su trail trke koje su bile atraktivne i izazovne na 3 staze. Tokom ovih uzbudljivih trka, u kategoriji Trail 15 pobedu je odneo Krstić Dušan, na drugom mestu našao se Miljković Saša, a na trećem Živković Nenad. U ženskoj kategoriji Trail 15 prvoplasirana bila je Jovanović Nevena, Pajić Jelena bila je na drugom mestu i Uzelac Sandra na trećem. U muškoj kategoriji Trail 20 trijumfovao je Borbelj Đuro, drugo mesto zauzeo je Panić Slavko a treće Milisavljević Miloš. U ženskoj kategoriji Trail 20 pobedila je Mićić Nataša, drugo mesto osvojila je Maijatović Marijana, a treće Keler Evgenija. U trci Trail 8 pobedu je odneo Nićiforović Slobodan, na drugom mestu našao se Živković Aleksandar, a na trećem Božić Nenad. U ženskoj kategoriji iste trke pobedila je Milojković Danijela, na drugom mestu bila je Pap Monika, a na trećem Marjanović Božidarka.

Uz izuzetnu saradnju i veliku podršku predsednika opštine Vrnjačka Banja, Bobana Đurovića koji je prepoznao potencijal Serbia Epica, festival je već ove godine napredovao i kreirao nove sadržaje, što će biti praksa i za svako naredno izdanje.

Posle Hormann Vrnjačka Banja festivala, letnje izdanje Serbia Epic-a biće održano na Staroj planini i Zlatiboru.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta.

Serbia Epic seriju podržali su Ministarstvo turizma i omladine, Grad Novi Sad - Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Hormann, Pošta Srbije, Škoda auto Čačak, Bambi, Rosa voda, Red Bull, Heineken, SIM Novi Sad, NS grafo prom, Esensa, Yason, Capriolo i Proteo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set