• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.12.2020

11:00

OD 6. MARTA VIŠE OD 100.000 PREGLEDA U DZ PALILULA! Doktor Stojanović: Svi koji pričaju gluposti, NEKA DOĐU U KOVID AMBULANTU!

Društvo

OD 6. MARTA VIŠE OD 100.000 PREGLEDA U DZ PALILULA! Doktor Stojanović: Svi koji pričaju gluposti, NEKA DOĐU U KOVID AMBULANTU!

Podeli vest

Danas je 300. dan od prvog zabeleženog slučaja koronavirusa u Srbiji, a od 6. marta do sada samo u DZ Palilula dnevno se na pregled javljalo u proseku 300 ljudi

U celu priču sa koronavirusom ušli smo nespremni, ali smo od tada mnogo naučili, kaže za Pink dr Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja Palilula. Ističe da je danas 300. dan od 6. marta, kada je u Srbiji registrovan prvi slučaj Kovida-19.

Dodaje da je prethodnih dana zabeležen blaži pad broja obolelih, ali i onih koji se javljaju u kovid ambulante.

- Sada imamo oko 500 ljudi koji dolaze, a ta cifra išla je i do 800. To ne znači da treba da se opustimo, jer je i 500 puno. Od 500 ljudi, 400 je odraslih, a 100 je dece – kaže dr Stojanović.

Dodaje da potpuno podržava mere koje je doneo Krizni štab, ali da je i dalje sve do lične odgovornosti. Ističe da se svaka žurka i svako okupljanje manifestuju posle dva dana u kovid ambulantama.

- Svi koji pričaju gluposti, a nisu iz struke, neka samo dođu u kovid ambulantu! Od početka epidemije, za ovih 300 dana, imali smo samo u DZ Palilula više od 100.000 pacijenata, odnosno u proseku 300 dnevno! – kaže dr Stojanović za Pink.

Kada je reč o deci i koronavirusu, dr Olivera Ostojić, načelnica dečje bolnice u KBC Dr Dragiša Mišović, kaže da je od 23. marta do danas bilo nešto više od 600 hospitalizovanih pacijenata.

- Kroz našu prijemnu ambulantu prošlo je oko 1.600-1.700 decekaže dr Ostojić.

Dodaje da najmlađi dobro reaguju na terapiju, lakše su im kliničke slike i bolst traje kraće. Ipak, od 1 do 2 odsto dece imalo je ozbiljnu kliničku sliku, kakvu imaju odrasli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!
Šta se dešava

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!

Redžep Tajip Erdogan još jednom je demonstrirao svoje majstorstvo političke fleksibilnosti. Na susretu sa Vladimirom Putinom na marginama samita ŠOS u Astani, Erdogan je pozvao ruskog lidera u Tursku. On je obećao da će Turska naručiti izgradnju nove nuklearne elektrane od Rusije, da će kupovati više prirodnog gasa i da će generalno povećati bilateralni trgovinski promet na 100 milijardi dolara.

03.07.2024

22:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija