• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2024

10:43

Brnabić poručuje: Projekat "Jadar" veliki potencijal za Srbiju, brinućemo o našim interesima

printscreen RTS

Društvo

Brnabić poručuje: Projekat "Jadar" veliki potencijal za Srbiju, brinućemo o našim interesima

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da projekat "Jadar" predstavlja veliki potencijal za našu zemlju, zbog čega je potrebna odgovorna i ozbiljna debata parlamentaraca u kojoj je neophodno voditi računa o interesima Srbije.

Brnabićeva je istakla da treba da iskoristimo sve šanse za bogatiju Srbiju, kao i da ne možemo da se odričemo svojih potencijala za brži rast i razvoj.

- Rio Tinto je izašao sa tom studijom o proceni uticaja na životnu sredinu i to su ozbiljni dokumenti, koje su radili neki od najeminentnijih profesora i stručnjaka iz zemlje i inostranstva. Mi ćemo u svakom smislu braniti interese Srbije, kako u ekonomskom smislu, tako i u smislu bogatstva i većih plata i penzija i svega onoga što projekat može da donese čitavoj Srbiji, a posebno Loznici, Krupnju i okolini - rekla je Branbićeva za Hepi televiziju.

Prema njenim rečima, dobro je što su se u procenu studije uključile i evropske institucije.

- Drago mi je što su se uključile najvažnije i najpozvanije institucije koje se brinu o zaštiti životne sredine, da pogledaju i da kažu da li to može da se uradi u skladu sa najboljim evropskim i svetskim standardima ili ne može - naglasila je Brnabićeva.

Predsednica Skupštine navodi da je litijum put ka zdravijem energetskom sektoru i održivim oblicima proizvodnje.

Dodaje da je jako važno da o ovoj temi pozicija i opoziciji zajedno diskutuju, jer, kako ističe, u parlamentu ne smeju da postoje tabu teme.

- Mi kao parlamentarci ne smemo da stavljamo glavu u pesak. Hajde da odgovorno razgovaramo o svemu onome što se tiče građana Srbije i da prema njima pokažemo poštovanje i da na kraju krajeva razmotrimo šta je to što mi moramo da uradimo, a da Srbija nastavi putem napretka i progresa - naglasila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija