• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2024

19:08

Idealni termini za putovanje u Grčku! Ovo je tačna satnica za izbegavanje gužve na putu

Zoran Sinko

Društvo

Idealni termini za putovanje u Grčku! Ovo je tačna satnica za izbegavanje gužve na putu

Podeli vest

Preko dana je vruće, noću nezgodno za vožnju, na sve to i sezona godišnjih odmora zbog koje se stvaraju gužve na granicama i čeka i po nekoliko sati kako bi se ušlo u Severnu Makedoniju, pa zatim i u Grčku... - zato svi pokušavaju da izračunaju koje je najbolje vreme za polazak na more, ali i kada je najbolje krenuti kući, da ne bismo satima dangubili na granicama.

Turisti koji ove godine planiraju na more put Grčke zato su se obratili administratorima popularne grupe "Nikana.gr" za pomoć i smernice da što brže i bezbednije stignu na destinaciju.

Iz "Nikane" napominju da su od 25. jula počeli i godišnji odmori na zapadu i da je gužva gotovo konstantna, ali kažu da na Preševu, ovog leta, nije bilo dužih zadržavanja od 2 sata.

Carinici se, dodaju, trude da brzo izvrše kontrolu kako bi zadržavanja bila minimalna i na granicama kažu da su zadržavanja kraća nego prošle godine.

Najmanja gužva na Preševu posle 21 sat

"Jedini period kada ima manje gužve na graničnom prelazu Preševo ka Grčkoj do 15. avgusta biće od 21 do 1 sat. Već od 3 sata ujutru kreću gužve.

Najbolje vreme za ulazak u Srbiju iz Makedonije je između 23 i 5 sati", savetuju.

Kada ući i izaći iz Grčke?

"Kada je Evzoni u pitanju, najveće gužve za ulaz u Grčku su između 6 i 12, dok su posle 20h dosta manje. Najbolje vreme da izađete iz Grčke, kada je Evzoni u pitanju, je posle 19-20 sati po srpskom.

Naravno, vikendom su veće gužve, ali ne samo u petak i u subotu, već i u nedelju na ponedeljak", navodi se u objavi.

Ovog dana se očekuje posebno pojačan saobraćaj

"Uzmite u obzir da je u petak, 2. avgusta nacionalni praznik u Makedoniji (Ilinden) i da će Makedonci u velikom broju putovati ka Grčkoj. Očekuju se gužve već od četvrtka posle 16 sati i još više u petak. U nedelju će biti gužva za povratak iz Grčke", navodi se u objavi.

Da ova satnica nije uvek pravilo pokazuje činjenica da se gužve brzo i lako stvaraju, a nekada nas ponese i činjenica što želimo na odabranu destinaciju da stignemo u pravoj polovini dana, kako bi barem deo dana iskoristili za kupanje.

Isto važi i za poslednji dan letovanja kada se turisti odjavljuju iz smeštaja oko 12 ili 13 sati, a potom idu na plažu kako bi što bolje iskoristili dan do polaska kući.

"Ako putujete preko Bugarske, predlažemo vam da u Grčku uđete preko graničnog prelaza Exochi, na kojem je obično manja gužva u odnosu na Promahonas", dodaju iz "Nikane".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu!
Live TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu!

2011. ukinuto je obavezno služenje vojnog roka. Nakon toga krenulo je nešto što se bliži savremenim normama. Da li se u Srbiju vraća obavezno služenje vojnog roka? Kakve će biti mogućnosti, a kakvi modeli služenja u emisijij "Otvoreni studio" govorili su Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan", Mile Rosić ispred udruženja heroja Košara i Paštrika i pukovnik u penziji Sreten Egerić.

29.07.2024

18:43

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija