• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: "Radio-televiziju Vojvodine"

05.08.2024

10:01

"Trebalo mi je dva minuta": Dragana je iskusna mesarka, ali kada otvori haubu automobila, muškarcima padne vilica!

Printskrin:Youtube/RTV

Društvo

"Trebalo mi je dva minuta": Dragana je iskusna mesarka, ali kada otvori haubu automobila, muškarcima padne vilica!

Podeli vest

Bilo da je reč o pripremi i obradi mesa ili o menjanju svećica i kablova na automobilu, Dragana Stevanov iz Kikinde se u oba zanata, mesarskom i automehaničarskom, podjednako dobro snalazi.

Zaposlena je kao mesarka u jednom trgovinskom lancu, ali ni pasija oko oldtajmer automobila je ne napušta.

Na nedavno održanom festivalu četvorotočkaša u Novom Sadu Dragana se takmičila u brzom menjanju svećica i kablova, kao i u vožnji u otežanim uslovima i bila je odlična. Osvojila je nagradu i kecelju zamenila kombinezonom.

"Imala sam zadatak da visokonaponske kablove ne pomešam, svećice sam menjala. To je trebalo u što kraćem mogućem roku da se odradi, odradila sam za dva minuta i sve sam odradila kako treba. Isto smo imali i vožnju automobilom na kom se nalazila čaša vode i pobednik je onaj ko najmanje vode prospe", ispričala je Dragana.

Iako se bavi drugim zanatom, ljubav prema automobilima pogotovo onim starim je ne napušta.

"Ljubav prema automobilima će uvek ostati, ovo mi je lepo iskustvo i sećanje na sve to", dodaje Kikinđanka.

Foto: Printskrin:Youtube/RTV

 

 

Nostalgija za starim gigantom iz Kikinde

Kikinda je nekada bila autoindustrijski centar za "Opela", imala je odličnu saradnju sa proizvođačem i nije čudo što još uvek postoje oni koji žele da se na najlepši način sećaju tih dana. Jedan od njih je i Uroš Bursać koji će naredne godine okupiti na jednom mestu nekadašnje mehaničare, radnike i druge ljubitelje starih opelovih vozila na festivalu posvećenom kikindskoj IDI.

"Želja nam je da se napravi susret oldtajmera u Kikindi. Plan je da se pozovu nekadašnji radnici, da se napravi takmičarski deo, da se podsetimo epohe 70-ih i 80-ih godina tih automobila", otkriva Bursać.

Svako ko voli "Opelove" automobile, zna koliko su oni i danas vredni primerci, poput čuvene "suze" iz 1986. godine, koju ljubomorno čuvaju Dragana i Uroš, ponosno ističući da je jednom prevozila mladence, dok je drugi put bila u svadbenoj pratnji...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

TATA!
Olimpijske igre

TATA!

Plače Novak, plače Srbija, ma plače ceo svet! Sportski Bogovi na kraju sve kockice postave na mesto.

05.08.2024

07:04

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija