• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

03.09.2024

08:19

Njihova plata ide i do 150.000 plus procenat! Ne treba fakultetska diploma, a potrebni su celoj Srbiji!

Shutterstock

Društvo

Njihova plata ide i do 150.000 plus procenat! Ne treba fakultetska diploma, a potrebni su celoj Srbiji!

Podeli vest

Plata ovih zanatlija ide i do 150.000 dinara, plus procenat!

Da su i te kako plaćeni i poslovi "koji nam rade o glavi" govore i novi oglasi beogradskih salona. Za frizera i pomoćnog frizera pojedini nude platu od 150.000 dinara plus procenat.

Ukoliko smatrate da je ova ponuda precenjena, ne zaboravite da je reč o radnicima tj. frizerima koji provedu i po osam sati na nogama, kao i da svaki klijent ima svoje želje koje se nekada graniče sa mogućnostima.

Cene usluga šišanja ranije su varirale u Srbiji od 400 dinara za muško šišanje do nekoliko hiljada za šišanje ženske kose. Ipak, treba uzeti u obzir da je naša zemlja u odnosu na druge značajno jeftinija, jer obično muško šišanje u Nemačkoj staje i 20-ak evra. Međutim, i to se promenilo.

Čak ni oni koji ne robuju trendovima, već samo žele da budu uredni, troše dosta na ove usluge. Zato frizeri zarađuju i po nekoliko hiljada evra, saloni su uvek puni, a nekad je naći termin isto kao traženje igle u plastu sena. Osnovna ulaganja u frizerske salone nisu neprihvatljiva, a plate se kreću od 60.000 dinara, koliko dobija početnik, pa do prosečnih 120.000 dinara. Negde su plate frizera i 160.000 dinara, a ako ste sam svoj gazda, možete da zaradite i mnogo više.

Foto: RINA

 

Nedavno su članovi jedne grupe na Fejsbuku naveli pet usluga čije su cene gotovo duplirane. Vrste usluga su različite - od odlaska kod frizera do popravke frižidera. Dakle, uglavnom su to zanatski poslovi, a evo šta stoji u objavi kada je reč o platama frizera:

"Muško šišanje je bilo 300-400, sada 800-1.000 dinara. Ugradnja klime 50-60 evra, sada 120 evra. Farbanje automobila je bilo 50-70 evra po delu, sada od 150 pa naviše. Ugradnja keramike 7-10 evra/m2, sada od 15 pa naviše. Dolazak majstora (bela tehnika) se naplaćivao 1.500, sada 3-4.000 dinara."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Šta se ovo dešava?! Putin se iznenada predomilsio! Lavrov i Peskov rekli jedno, odmah stigao odgovor predsednika!
NOVA PORUKA

(VIDEO) Šta se ovo dešava?! Putin se iznenada predomilsio! Lavrov i Peskov rekli jedno, odmah stigao odgovor predsednika!

Predsednik Rusije Vladimir Putin očigledno se iznenada predomislio u vezi mirovnih pregovora sa Ukrajinom. To se može zaključiti iz njegove jučerašnje izjave, koja je usledila samo nekoliko dana nakon što je njegov portparol Dmitrij Peskov izjavio da su pregovori sa Ukrajinom „izgubili relevantnost“ posle ukrajinskog upada u Kursku oblast, koji traje već mesec dana.

03.09.2024

09:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija