• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dnevnik

02.10.2024

11:11

Izložena najveća izložba lovačkih trojefa u Evropi, direktor Lovrić istakao: Novosadski sajam ima jednu misiju- EKSPO 2027

printscreen

Društvo

Izložena najveća izložba lovačkih trojefa u Evropi, direktor Lovrić istakao: Novosadski sajam ima jednu misiju- EKSPO 2027

Podeli vest

Početak jeseni u Novom Sadu tradicionalno više od pet decenija obeležava Međunarodni sajam lova i robilova Lorist, ali i Sajam ekologije, koji posetioci mogu da posete do 6. oktobra.

Nikola Lovrić, generalni direktor Novosadskog sajma, obratio se prisutnima uz reči da sajam ima budućnost, ali i tradiciju.

- Trenutno imamo najveću izložbu u Evropi lovačkih trofeja, eksponata, preko 50 prepariranih divljači. U izložbenoj postavci u halama ima 120 izlagača iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a u edukativnom programu će nam se pridružiti gosti iz Crne Gore i BiH, Poljske i Srbije. Priredba Lorist je priredba za porodicu. 

Lovrić je najavio da će prvi put biti izložena i komunalna oprema koja bi trebalo da probudi svest o primarnoj selekciji otpada i ima edukativni karakter. 

Foto: printscreen

 

 

- Novosadski sajam ima jednu misiju- EKSPO 2027. Sve naše manifestacije su usmerene ka 2027. godini i najvećoj izložbi na svetu, što znači da svaki gost iz inostranstva koji se zadovoljan vrati u svoju zemlju to je jedna preporuka da je ovde naišao na plemenite ljude- zaključio je direktor Sajma.

Vanja Petković, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine, pozdravila je sve posetioce u ime gradonačelnika Milana Đurića. 

- Pored toga što prezentuje nove trendove u oblasti lova i ribolova, ova sajamska manifestacija podstiče edukaciju i uz stručnjake podstiče važne teme i širi svest o važnosti očuvanja životne sredine. Gradska uprava za zaštitu životne sredine ove godine će predstaviti novi koncept- Zelenu sajamsku stazu, koja će deci kroz igru omogućiti da nauče važnost životne sredine i ličnom doprinosu. Na taj način želimo da stvaramo zdravije društvo- naglasila je Petković.

Sajam je otvorila predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, kazavši da Pokrajinska vlada godinama u nazad ima pouzdanog partnera u sajmovima Lorist.

- Želim da naglasim da ćemo u vremenu pred nama nastojati da ta saradnja bude plodotvornija i produktivnija. Pokrajinska vlada je samo u 2024. godini putem konkursa sufinansirala aktivnosti u ovoj oblasti sa više od 100 miliona dinara, dok sve investiicije u ovoj godini već premašuje iznos od 120 miliona dinara. 

Podsećamo, radno vreme Sajma lova i ribolova i Sajma ekologije, od 2. do 5. oktobra biće od 10.00 do 19.00 časova. Poslednjeg dana, u nedelju 6. oktobra, radno vreme za posetioce biće od 10.00 do 17.00 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija