• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

17.07.2023

09:00

Kolumna ESTRADAnje: Album Maje Berović niko nije čekao

Dejan Milićević

Kolumne

Kolumna ESTRADAnje: Album Maje Berović niko nije čekao

Podeli vest

Šou-biznis leto 2023. godine svakim danom iznenađuje sve, a posebno mene hroničara i estradnog filozofa. Kunem vam se životom i ranjenom dušom svom da više i ne razmišljam o čemu ću da vam pišem. Ova kolumna se piše sama! To gotovo da nikakve veze nema sa mnom, ali ima sa onim što rade estradni uposlenici.

Ako ovog leta ne poludimo od vremenskih prilika i neprilika, poludećemo od količine muzičkih albuma koji se izdaju gotovo na dnevnom nivou. Tea, Mici Pav, Prija, pa Sara Jo, čiji album niko nije primetio i koji se šunja po Jutjubu kao da namerno igra muzičke žmurke i ne želi da bude nađen u ludoj nadi da će da se zapljune na neku listu hitova! Taman kad sam pomislio da je to to, saznao sam da album sprema i Aleksandra Mladenović?! Ne znam zašto i čemu, ali ako se njoj bacaju pare, ko sam ja da izigravam menadžera i finansijskog savetnika. Srećna je što je pomenuta u ovoj kolumni.

Foto: Miloš Rafailović

 

Pored albuma koji su se nestrpljivo čekali, ovog leta je izašao i album koji niko nije čekao. Maja Berović objavila je muzički projekat pod nazivom "Milion". Lepo što je u osnovi moje ime - Mili, ali meni nedovoljno. Deset novih pesama zvuče kao da su stare, već snimljene i kao da im je istekao muzički rok upotrebe. Nekada velika zvezda turbo-urbo-mega-rep-trep-pop-folk-rural žanra vratila se u primordijalno stanje kada je izvodila najobičniji pop-folk, sa naglaskom na folk.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Album Maje Berović pojavio se pravo niotkuda ili bar ja nisam znao da treba da ugleda svetlost dana, jer sam na njenom Instagramu blokiran od 2018. godine. Pitate se zašto? Zato što sam napisao kritiku albuma "Sedam". Jako dobar i fenomenološki savršen tekst, ali Maji se nije dopao. Popio sam blok! Što bi rekla Elektra Elite: "To je što je!"

Album "Milion" donosi deset pesama koje su žanrovski sve, samo nisu uravnotežene u jedan koncept koji bi se mogao nazvati ozbiljnim povratničkim konceptom. U želji da se razlikuje od svih na estradi, Berovićeva je pesme upakovala u nekakve animacije koje nisu spotovi, a ni popularno rečeno "art work" videi, zapravo nisu ništa i umesto da ostavi utisak da se potrudila i da je originalna, ispala je smešna.

Foto: Dejan Milićević

 

Najbolja pesma na albumu je narodnjak "Oženjen", koja neodoljivo podseća na malo remek-delo "Lake note", koje je u junu ove godine objavila Milica Pavlović. Dejan Kostić je trenutno najpopularniji autor na srpskoj muzičkoj sceni. Dokle će imati inspiraciju, videćemo.
Sve u svemu, nakon velikog uspeha i vladanja srpskom i regionalnom šou-biznis scenom Maja Berović se na mala vrata nakon medijske pauze zbog porodiljskog bolovanja vratila na estradnu scenu.

Hit nema, daj Bože da grešim i da će me demantovati. Obećavam da ću u znak izvinjenja uživo pojesti ovu kolumnu. Na Instagramu i dalje treba da budem blokiran. Znam! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17